Derfor bør du ikke sidde på hjemmekontor som iværksætter!

iværksætter hjemmekontoret

iværksætter hjemmekontoret

Er du netop sprunget ud som iværksætter, så er det nærliggende, billigt og ikke mindst nemt at starte med at sidde derhjemme på et hjemmekontor.

Det er dog vigtigt, at dette ikke bliver permanent, da du derhjemme går glip af opbygning af værdifulde relationer og bekendtskaber, som du som iværksætter har brug for.

I denne artikel giver vi dig 4 grund til, at du bør komme ud af hulen og få dig et kontor ude i byen!

1 – Du får ”kollegaer”

Man må ikke undervurdere det at have nogen at kunne sige ”god morgen” til hver dag eller ”god weekend”, når man når til fredag.

Hvis du kommer du af lejligheden og ud i f.eks. et kontorfælleskab, vil du få ”kollegaer”, som du ville have dem, hvis du var ansat i en virksomhed. Med disse kollegaer, kan du drikke en fredags øl og have nogen andre end hunden at vende de ting, der sker i verden med.

2 – Opbyg relationer

Hvis du kommer ud og sidde på et kontor med andre iværksættere, vil du helt automatisk begynde at snakke med andre, som måske har interesse i din virksomhed eller færdigfuld feedback til din idé.

Derudover vil du få skabt værdifulde relationer til potentielle samarbejdspartnere og/eller kunder. Det kan godt være, at du ikke laver et direkte samarbejde med dem der sidder på kontoret, men der vil helt sikkert være nogen som kender nogen, og du vil på den måde få lettere adgang til f.eks. kunder, hvis du sidder på kontor med en der kender dem.

Relationer er således ikke noget du må undervurdere som iværksætter, selvom det måske lige nu giver mening for dig at sidde selv og nørde med din idé.

Hvis du ikke ønsker at sidde i et kontorfælleskab, kan du også opsøge relationer på andre måder, f.eks. ved at melde dig in i et erhvervsnetværk. Der findes erhvervs-netværk i de fleste større byer, bor du f.eks. i Aarhus kan du med fordel tjekke Erhvervsforum Aarhus ud.

3 – Du får adskilt arbejde og fritid

Du mener måske ikke selv, at det er et problem at koble af, selvom du arbejder hjemmefra, men for de fleste så er det altså et underbevidst problem, at de tænker for meget på arbejde, når de er hjemme.

Ved at komme ud og sidde får du klart adskilt når du er på arbejde og når du har fri, også selvom du er iværksætter og arbejder hele tiden 🙂

4 – Du får adgang til kompetencer du ikke selv har

Det er altid nemmere at samarbejde med en der sidder i samme rum som dig selv. På et fælleskontor sidder der med garanti personer med forskellige kompetencer, og er du ikke selv designer eller programmør, så er der måske en på kontoret som er og som gerne vil hjælpe dig.

F.eks. havde folkene bag forbrugerfinans.dk ikke den store erfaring med programmering, men de fandt på deres kontorfælleskab en skarp programmør, som kunne hjælpe dem med at opbygge deres sammenlignings-motor til forbrugslån.