Derfor er data vigtigt for din startup virksomhed

Data er et vidt begreb – et flyvende begreb, der er svært at forklare. Det findes nærmest over det hele, og det findes mange steder, hvor vi ikke tænker på, det findes. Dette gælder også i virksomheder. De fleste ved, at der findes en masse data i og omkring en virksomhed. Men mange er ikke klar over, hvor meget data der i realiteten findes i en virksomhed. Dette skyldes, at meget af det kan kategoriseres som big data. Big data er det ustrukturerede data, der findes i og omkring en virksomhed – altså det data, der findes, men som ikke anvendes, fordi det ikke er struktureret. Big data er dog relevant at se på, og virksomheder kan få meget værdi ud af deres big data. Især kan startup virksomheder få glæde af at få struktureret deres big data.

Træf de rigtige beslutninger ud fra den rigtige data

Data er især vigtigt, fordi det giver indblik i forskellige ting, der foregår i og omkring virksomheden. For eksempel er det muligt at få et stort indblik i målgruppen ved hjælp af data, der kan analyseres. Det er muligt at skabe mønstre i adfærden, som ellers ikke er åbenlyse. Data åbner altså mange døre, når det kommer til indsigt i virksomheden på forskellige leder og kanter. Data findes i alle afdelinger i en virksomhed – og det kan ligeledes bruges konstruktivt i alle afdelinger. Data er især vigtigt for at kunne træffe de rigtige beslutninger. Som virksomhedsejer skal man træffe mange store beslutninger, der kan have store konsekvenser for virksomheden. Disse beslutninger bør træffes ud fra et ordentligt grundlag – og ikke blot ud fra en god mavefornemmelse. Her kommer big data ind i billedet. Big data kan skabe viden, og denne viden kan omsættes til værdi for virksomheden, hvis virksomhedens data bliver brugt som grundlag for beslutningerne. Som nævnt er det dog ikke nemt at arbejde med big data, fordi det er ustruktureret data. Derfor er det en rigtig god ide, at du investerer i en Business Intelligence-løsning, der kan strukturere dine big data, så du kan bruge dem til at forbedre din startup virksomhed.

Forskellige programmer til forskellige behov

Der findes utrolig mange forskellige Business Intelligence-løsninger, og der er naturligvis forskel på, hvad de kan. Derfor skal du selvfølgelig også vælge den løsning, der dækker dine og din virksomheds behov. Når du skal finde ud af, hvilken løsning der er den rigtige, skal du kigge på flere ting. Blandt andet hvilke data der skal struktureres, samt hvor stor din virksomhed er. Du kan få rådgivning til at finde ud af, hvilken løsning der er den bedste for din virksomhed – blandt andet hos Inspari, som er specialister i BI-løsninger.

En af de løsninger, der findes, er IBM Planning Analytics, der er baseret på IBM Cognos TM1 in-memory teknologi. Denne løsning passer godt til forskellige typer af virksomheder – både store og små. Derfor er det også en meget populær løsning, når det kommer til systemer, der kan strukturere og anvende virksomheders big data.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*