Derfor tyer så mange virksomheder til teambuilding

teambuilding

Siden 1980’erne har mange danske virksomheder gjort brug af teambuilding for at højne deres indre organisatoriske ramme. Med succesfuld teambuilding, kan man gennem en lang række forskellige aktiviteter og øvelser opnå, at medarbejderne og lederne opnår et bedre samarbejde.

Denne form for sociale fællesskab er noget, der bringes med tilbage til arbejdspladsen, hvor man i mange måneder og år fremefter kan snakke om ’dengang vi var sammen på en tømmerflåde’. Til at starte med, tilbage i 80’erne, handlede teambuilding kun om at give ens medarbejdere en obligatorisk dag i det fri.

Her var der ofte tale om øvelser man skulle løse i fællesskab, dette kunne f.eks. være hvordan man skabte en sti af flade sten, mens hele teamet skulle stå på stenene og flytte dem én ad gangen. Det kunne også være en øvelse, hvor et net med brede huller var spændt ud mellem to træer og man skulle få alle teammedlemmer igennem hver deres hul ved at kravle eller bære dem igennem.

I dag er teambuilding dog blevet mere jordnært og handler ikke kun om fysisk styrke, men også om at løse opgaver, der kræver mere tænkning og endda følger med tidens trends.

Med teambuilding kan man skubbe de vante roller til side

Når man dagligt er og fungerer på en arbejdsplads, vil man hurtigt falde ind i en rolle, der passer til ens jobbeskrivelse. Dette medfører dog ofte, at man ender med ikke at udvikle sig, da man ikke føler, at man kan tillade sig at forlade denne rolle man har påtaget sig.

Med teambuildingevents kan man ryste posen af medarbejdere og lad alle vælge nye roller – om så kun for en enkelt dag. Dette kan være drivkraften, der giver virksomheden det nytænkende og nyskabende boost som har manglet, da en medarbejder, der har fungeret som underdog, kan komme frem i lyset og brillere.

Mange teambuilingevents tager afsæt i de gode gamle klassikere – herved mener naturligvis krimiserier, rollespil, store filmklassikere om eventyr eller opdagelsesrejser. Ved at vælge det rette event, kan man også sørge for at skabe nogle gode rammer for ens medarbejdere, der skal deltage i forløbet.

Ved at vælge noget, som mange føler sig på bølgelængde med, f.eks. et Ringenes Herre relateret event til en yngre medarbejdergruppe, er man nærmest garanteret at få en dejlig og udbytterig dag. Samtidig er der større chance for, at ens medarbejdere giver 110%, hvis de kan relatere til opgaverne.

Tilpas teambuilding til dine medarbejdere

Som tidligere nævnt, skal man finde en event, der ikke alene kan sikre at ens medarbejdere får nemmere ved at skabe nye relationer, man skal også vælge en event, der ikke kolliderer med deres hverdag og daglige rutiner.

Der findes så mange forskellige teambuildingevents derude, at man kan vælge og vrage som man har lyst til. Dog skal man også tænke på ens medarbejderes private tilværelse og deres daglige rutiner og pligter udenfor arbejdstiden. Hold derfor gerne teambuilding i arbejdstiden således at alle kan passe deres privatliv samtidig uden bøvl.