Din guide til bogmarkedet i Danmark 2019

bogreol

Selvom der hele tiden kommer mere og mere konkurrence i form af medier som streaming-tjenester og podcasts, så er bøger stadig noget af det, som vi danskere er allermest vilde med. På bogmarkedet sker der hele tiden meget, og udvalget og udbuddet ændrer sig år for år.

I 2019 er det danske bogmarked også blevet præget af den teknologiske udvikling. For eksempel er der mange, der læser deres bøger på tablets eller hører dem som lydbøger. Men det ændrer ikke på, at de danske forfattere stadig producerer bøger i stor stil. Her kommer din guide til bogmarkedet i 2019.

Krimier – altid krimier

Det er ikke noget nyt, at krimier er ekstremt populære. Inden for de sidste årtier har vi set et kæmpe boom inden for den genre, som vi kender som nordic noir. Her er det nordiske forfattere, som skriver krimier om de nordiske lande. Og det er noget, som danskerne kan lide.

Derfor kommer krimierne som altid til at vælte frem i 2019. Og vi har rigtig mange dygtige forfattere i Danmark, som er med til at perfektionere genren. De ivrige krimilæsere har derfor massere at se frem til i det kommende år.

Poesi om miljø og klima

Litteraturen har en tendens til at afspejle de strømninger, som vi ser i vores samfund. Og lige nu er miljø og klima som bekendt noget, som vi taler rigtig meget om og bekymrer os rigtig meget over. Vi kan derfor godt forvente at se litteratur, som handler om dette emne.

I Danmark er der en række unge digtere, som er gode til at behandle klima og miljø. Dette har de allerede gjort i en række udgivelser, men vi kan godt forvente at se mere litteratur, der handler om dette i 2019.

De erotiske bøgers år

Den erotiske genre er ikke noget, der normalt får så meget opmærksomhed inden for bogmarkedet. Men det er ikke desto mindre en genre, som har rigtig mange læsere. Danskere bruger denne litteratur til at slappe af eller til at få lidt gang i samlivet med partneren.

Erotiske bøger kommer således også til at blive en del af bogmarkedet i 2019. Man kan endda forvente, at de kommer til at opnå en endnu større popularitet i takt med, at sex bliver mindre og mindre tabubelagt. Her kan nye og yngre forfattere tænkes at komme på banen med deres bud på erotisk litteratur.

Historisk fiktion blomstrer

En af de mest hårdføre genrer inden for litteraturen er historisk fiktion. Det har altid fascineret os utrolig meget at lære noget om, hvordan livet har været for mennesker i gamle dage. Hvad end det handler om krige, royal eller antikken, så bider læserne på.

Der er mange historiske udgivelser planlagt på det danske marked i 2019. Der er stadig en masse begivenheder, som ikke har fået opmærksomhed – og historien går jo sin gang år for år, så der vil altid være nye begivenheder at skrive romaner om.