Disse parametre må du ikke negligere som iværksætter

Som iværksætter har man altid mange bolde i luften, hvor der hele tiden skal holdes styr på, hvor regnskab, salg og ikke mindst udvikling af produktet eller ydelsen er vigtige faktorer som der hele tiden bliver fokuseret på.  Det giver meget god mening i og med det vigtigste er at virksomheden er rentabel og de faste udgifter bliver dækket.   For at virksomheden kan performe bedst muligt, så er der nogle variabler, som iværksættere ikke må undervurdere, hvorfor der i denne artikel kommer nogle tips til, hvilke faktorer man også skal have fokus på som iværksætter.

Gør kontorområdet attraktivt

Det er ikke det sted de fleste vælger at have fokus i starten, men den måde kontoret bliver indrettet på kan enten bidrage til effektivitet eller det modsatte.  Hvis man har kontor nede i en mørk kælder, så er det langt fra sikkert, at medarbejderne vil være lige så effektive sammenlignet med, hvis de arbejdede i et kontormiljø med store lyse lokaler og højt til loftet.

I samme ombæring kan det være en fordel for virksomheden, hvis medarbejderne har adgang til fri afbenyttelse af kaffe, vand og ikke mindst frugt.  Hvis virksomheden har et lille køkken, så kan man indrette det som et slags ”frirum”, hvor der sagtens kan være et barbord i køkkenet, da det på en eller anden måde indikerer en mere afslappet stemning og indbyder til samtaler, der måske ikke lige er arbejdsrelateret.

Hvis arbejder i en hektisk branche, så kan det være nødvendigt med et pusterum, hvor medarbejderne kan samle energi.

Virksomheden performer bedre med glade medarbejdere

Uanset om man er en stor eller en lille virksomhed, så er vejen til gode resultater gennem medarbejdernes engagement, hvorfor man ikke skal undervurdere, hvor vigtigt trivsel i en virksomhed er.

En gode måde at holde gøre medarbejderne glade er ved at vise dem tillid og udvise autonomi i forhold til de arbejdsopgaver der bliver givet dem.  Der skal selvfølgelig være nogle rammer for, hvordan de skal løse deres opgaver, men ved engang imellem at give dem frihed til selv, at komme med løsningsforslag, så vil de også føle sig mere værdsat i virksomheden og tage større ansvar, hvilket i sidste ende giver medarbejdere som gerne vil arbejde hårdere for virksomheden.  God virksomhedskommunikation er nøglen i forhold til at motivere medarbejderne på den mest hensigtsmæssige måde.

En anden måde at få glade medarbejdere på er ved at lave arrangementer, som ikke er relateret til arbejdet. Det kan eksempelvis være teambuilding ture, eller man tager på weekendtur sammen til en anden storby, hvor man oplever nye ting sammen. Det giver alt andet lige et stærkere sammenhold i virksomheden.  Det større kendskab medarbejderne har til hinanden, det mere vil de arbejde ikke kun for virksomheden, men for hinanden, hvor de måske i højere grad er tilbøjelige til, at tage en ekstra tørn.

Det rigtige udstyr

Som nyopstartet virksomhed så er pengene højst sandsynlige små, men hvis man skal have mest ud af de timer man bruger på arbejdet, så kan det godt betale sig, at invester i det bedste udstyr i forhold til de opgaver, der skal løses. Er det eksempelvis en it virksomhed, så kan det godt betale sig, at anskaffe computere med store skærme, så medarbejderne har de bedste muligheder for at præstere. Ligesom der gerne må være et headset, således man kan arbejde i fred og ro uden forstyrrelser fra omgivelser.  Dertil kan det være nødvendigt med hurtigt og billig bredbånd.

Ligesådan så vil det også være en god idé at gøre brug af de mest enkelte programmer, hvorledes virksomheden potentielt kan blive mere effektiv, hvis der er få interne intranets, hvorpå vidensdeling foregår.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*