Effektiviser din arbejdstid

Danmark er et af de mest digitaliserede samfund i EU og et stigende antal af arbejdsopgaver løses på computer. Dog er der mange der ikke føler sig sikre i brugen af deres computer og er selvlærte. Denne autodidakte tilgang kan være et unødvendigt tidsspilde og kan let effektiviseres via efteruddannelse.

 

Mange har prøvet at sidde i en arbejdssituation, hvor opgaven ender med at blive løst ved at prøve sig frem. Dette giver et tidsspild, der havde været bedre brugt på at finjuster kernekompetencer. De fleste programmer der bruges i hverdagen, både privat og arbejdsrelateret, har fere funktioner og muligheder, end mange brugere er bekendt med. Massevis af vejledninger kan findes på Google og Youtube, men dette kan være et tidkrævende foretagende, der ikke nødvendigvis løser fremtidige problemstillinger. Den arbejdsgang giver heller ikke nødvendigvis den korrekte viden, da det er svært at søge efter en løsning, når man ikke er bekendt med alle programmets komponenter og muligheder. Dette tidsspilde kan let undgås ved at deltage i et kursus. Det kan være fordelagtigt at deltage i kurser, der ikke kun viser hvad programmet kan, men også underviser i hvordan programmet bruges bedst. På den måde opnås værktøjer til en effektiv arbejdsgang, da denne form for undervisning gør det nemmere, at forbinde det man har lært med den aktuelle opgave.

Der er mange kursusudbydere på markedet og UIC er en af dem. De har erfaret at mange sidder i en stilling hvor de kun hurtigt er oplært i brugen af f.eks. et bogføringsprogram, men ikke rigtig er bekendt med processerne bag, hvilket gør fejlfinding meget tidskrævende. Denne hurtige oplæring går igen i mange andre aspekter og kan resultere i forsinkelser og stressede perioder. Ved bedre kendskab til de computerprogrammer der dagligt benyttes, vil de ansætte kunne udføre deres arbejdsopgaver hurtigere og mere effektivt og dermed lette arbejdsbyrden og skabe et mere stressfrit arbejdsmiljø. Ved at mindste arbejdsbyrden, kam man også sænke nødvendigheden for outsourcing og derved spare virksomheden penge i det lange løb.

Adskillige ønsker også skifte retning professionelt, uden at starte forfra som elev eller på SU. Her er kurser også en hensigtsmæssig løsning, der sammen med arbejdserfaring kan åbne nye døre. Også ledige vil få nemmere ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet, hvis de udvider deres kompetencer. Da hovedparten af alle virksomheder er digitaliseret i større eller mindre grad, kan en god grundlæggende viden i digital færden være udslagsgivende. Et bevis for gennemført kursus kan også have større gennemslagskræft i en ansøgning, end lovning på selvlært ekspertise.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*