Elektriker-faget er et alsidigt erhverv

Elektriker

Det har altid været et sikkert valg at tage en erhvervsuddannelse. Især i disse år presser samfundet på for at flere går i denne retning. Danmark er inde i økonomisk vækst og der mangler håndværkere nu og i fremtiden. Elektrikerfaget er en af de populære erhvervsuddannelser, der samtidig er et stort behov for.

En erhvervsuddannelse med potentiale

Det er kendt for de fleste at elektrikere tager sig af el og strøm. Elektrikere er dog meget mere end det. De behandler ligeledes komplekse styrings- og automatiske anlæg i erhvervslivet. Uddannelsen er en erhvervsuddannelse med et enormt potentiale. Uddannelse kan mange steder i landet, og man kan herefter få job som elektriker Roskilde eller lignende, så du ikke behøver flytte rundt for at finde job. Der er mangel på elektrikere rundt omkring, hvilket giver gode ansættelsesmuligheder selv for nyuddannede lige der hvor de befinder sig. Hvis uddannelsen giver dig lyst til at læse videre, er dette også muligt ved at tage overbygningen til autoriseret el-installatør.

Foruden potentialet uddannelsen giver, har jobbet i sig selv også et stort potentiale. Du har rig mulighed for et job i hverdagen fra 8-16, hvis det er det du ønsker, og det er ikke nødvendigt at arbejde weekender og helligdage. Ansættelse kan ske både i private og offentlige virksomheder. Derudover giver jobbet mulighed for en fornuftig løn, der er skabt af det mismatch der er mellem udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet. Med andre ord er udbuddet af elektrikere mindre end efterspørgslen, hvilket er med til at presse priserne/lønningerne op. Dette kommer den menige elektriker til gode ved et generelt højere lønniveau.

Alsidigheden i jobbet

Jobbet som elektriker er alsidigt. Du er sjældent det samme stede i særlig lang tid ad gangen. Du kommer i stedet rundt forskellige steder geografisk samt forskellige steder lokationsmæssigt. Du vil fx opleve at komme til private hjem, byggepladser, butikker m.m. Denne alsidighed i jobbet, gør at to dage sjældent er ens og at man får oplevet lidt af hvert. Dette gælder ligegyldigt, om du er elektriker i Roskilde, København eller Aalborg.

Et job der ikke nedslider kroppen

Elektrikerfaget er et af de mere skånsomme erhverv inden for håndværkerbranchen. Man bruger kroppen og er i gang, men den nedslides ikke på samme måde som fx inden for murer- eller tømmerfaget. Dette er en væsentlig faktor i forhold til at man i dag skal holde mange år på arbejdsmarkedet før man kan gå på pension. Det er derfor vigtigt at der tænkes på kroppen i det erhverv man vælger.

Sådan kommer man i gang

At søge ind på elektrikeruddannelsen vil kræve en 9./10. klasses afgangseksamen, med karakteren 2 i dansk og matematik. Uddannelsen tager 4,5 år. Det nemmeste er i dag at søge om optagelse online ved at holde øje med de frister der er. Enten inden eller kort tid efter optagelse på studiet er det vigtigt at få fundet en elevplads, så du efter endt hovedforløb kan blive tilknyttet en virksomhed, hvor du kan være i lære igennem hele din resterende skoletid.