EU-støtte til nye iværksættere

Iværksætteri bidrager til mange gode ting i vores samfund. Det skaber jobs, udvikler kompetencer og giver arbejdsløse og andre udsatte personer en mulighed for at komme ud i erhvervslivet. Derfor er den danske stat, men også EU glade for, når personer tager springet og bliver iværksætter. Det vil de derfor gerne bidrage til.

Staten har forskellige tilskudspuljer, og den administrerer også fonde fra EU med særlige formål. Derudover er der andre muligheder, hvor man kan få støtte fra EU. Der er mange stopklodser på vejen, der kan få én til at vende om, men det er der heldigvis råd for. Et godt sted at starte, hvis man vil være iværksætter, er derfor at få en god uddannelse. Det kommer man altid langt med.

God uddannelse fører til en stærk iværksætter

En god uddannelse kan gøre en verden til forskel. Det skal dog ikke være gammel studiegæld, der stopper én. Derfor er det vigtigt, at man fortsætter med at klø på, så man i sidste ende står med en god og brugbar uddannelse, der virkelig kan hjælpe én, når man har brug for det som selvstændig.

Det er altid en god idé at prøve noget nyt, som det at være iværksætter måske er for én, men det kræver også en grundlæggende viden, man kan tilegne sig gennem en uddannelse. Derfor er det altid smart at få en uddannelse, som man kan bruge, når man springer ud som iværksætter. Som sagt støtter både den danske stat og EU nye iværksættere, og derfor er der mange gode grunde til at komme i gang.

Studielån skal ikke afholde én fra at følge drømmen

Det er vigtigt, at gammel studielån ikke afholder én fra at følge den drøm, man har om at blive iværksætter. Derfor er det vigtigt, at man tager de rigtige lån fra starten af. Det er der heldigvis lavet hjemmesider, der hjælper én med at finde ud af. SU-lån er en mulighed, som mange unge vælger at gøre brug af, og det kan også gøre en stor forskel i en presset hverdag. Det er dog ikke sikkert, at det er nok, og så skal man til at kigge efter andre lån. Her er det vigtigt, at man holder tungen lige i munden. Der er dog flere billige og gode lån, man kan gøre brug af. Det kræver blot lidt hjælp, og at man bruger sin sunde fornuft, når man skal vælge.

Tro på det

Det vigtigste råd, når man bevæger sig ud i iværksætterverdenen, er, at man skal tro på det, man begiver sig ud i. På den måde får man mere ro i maven, og samtidig er chancen for at det lykkes stor, fordi man selv er fastbesluttet på, at det nok skal blive godt. Det kan dog være nemmere sagt end gjort, da det er et stort skridt at tage. Derfor er det vigtigt at huske sig selv på, at man bare skal blive ved med at tro på det. Det er alfa og omega, at man har en tro på sig selv og det, man drømmer om.

Det kan være svært til tider, men det kan også gå hen og blive en kæmpe succes, der gør det virkelig sjovt i længden. Udover at tro på det må man også gerne være bevidst om, hvad man frygter og få snakket ud om det. På den måde er man hele tiden åben over for sig selv og andre, som kan hjælpe én med at tro mere på sig selv. Og heldigvis er Danmark og EU der til at støtte nye iværksættere. Læs mere Europa.eu.