Find det perfekte jakkesæt til mænd i forretningsverdenen

Iværksætter

I mange af de nye firmaer er jakkesættet forsvundet lidt væk fra scenen. Folk går generelt mere afslappet klædt; det ændrer dog ikke på, at jakkesættet er klassisk og en nødvendighed på nogle arbejdspladser. Det kan være en smule forvirrende at forholde sig til de mange forskellige stoffer, stile, pasformer, farver osv. Herunder finder du en guide til jakkesæt til mænd, der oftere har brug for det i forretningssammenhænge.  Læs også denne guide til jakkesæt.

To jakkesæt som du skal have som businessmand

Der er to jakkesæt til mænd, som alle skal, uanset om du er businessmand eller ikke, nemlig navy-blåt og mørkegråt jakkesæt. Er du entreprenør, så er disse to absolut nødvendige – det er to jakkesæt, som man kan have på til enhver forretningssammenhæng. Men hvis du absolut bliver nødt til at vælge mellem de to, så er det mørkegrå det jakkesæt, som du skal eje. I forhold til materiale, så vil et uldjakkesæt eller en blanding mellem uld og silke passe til alle årstider.

Det tredje jakkesæt som du burde eje

Udover de to førnævnte jakkesæt til mænd, så bør du, som en rigtig forretningsmand, også have et helt sort jakkesæt. Det går du aldrig galt i byen med. Du kan bestemme dig for at bruge det til de mere fine begivenheder med arbejdet. Det kan være I skal til et cocktailparty el. lignende, så vil det være ideelt at have et helt sort jakkesæt på.

Pas på pasformen!

Over de seneste år har moden inden for jakkesæt til mænd ændret sig drastisk. Førhen var det normalt at se meget løse pasformer. Det er det ikke længere og det er der en god grund til. Jo bedre formen passer din kropstype, jo mindre sløset ser du ud. Det betyder dog ikke, at du bliver nødt til at gå ned i de helt slimfitmodeller, men vælg et jakkesæt, der sidder rimeligt til. Til businessbrug, så skal ærmet stoppe lidt før skjorten, så man kan se den under. Det vigtigste er bare, at det bliver syet til, således at det passer din krop.

Noget af det, som du skal være allermest påpasselig med er, hvordan skuldrene sidder. Det er ikke noget, som du kan lave om så let, så være sikker på, at jakken sidder rigtigt over skuldrene. De skal aldrig gå ud over dine egne skuldre, og så skal du også være lidt forsigtig med for meget pude i jakkesæt til mænd.

Det ligger i detaljen

Jakkesæt til mænd, der er i forretningsverdenen, skal som regel være enkle og formelle. Men hvis du ønsker at vise noget personlighed igennem dit jakkesæt, så kan du f.eks. få knapperne speciallavet. Spørg efter noget perlemoder eller noget lidt mere skinnende. På denne måde kan du stå lidt ud fra resten af de grå og mørke jakkesæt til mænd. Du kan dog ikke tillade dig at gå så langt at udelade sokker – det er nemlig mode nogle steder ikke at have sokker på. Det er et must i businessverdenen at have sokker på.