Gå fra kældervirksomhed til at blive købt af en investeringsfond

finansiering

Hvis du får en god forretningside, så er der, i Danmark, intet andet end dine egne forbehold, der holder dig tilbage. Hvis du virkelig gerne vil noget, kan du i mange tilfælde starte i din egen kælder med at oprette en webshop, lave prototyper til dit første produkt, eller hvad der nu skal til, for at din virksomhed kan blive til en succes.

I nogle tilfælde vil du også kunne få fingre i en stor mængde startkapital gennem banken, hvis de stoler på, at du og din virksomhed faktisk kan blive noget.

I andre tilfælde, må man leve med langt færre penge mellem hænderne. Hvis du virkelig brænder for ideen og der er et marked for dit produkt eller dit service, så skal du imidlertid nok få en omsætning, så længe du bare er vedholdende.

Få funding fra forskellige steder

I nogle tilfælde har man dog virkelig brug for en sum penge eller såkaldt funding, hvis man skal kunne klare sig på det ekstremt konkurrenceprægede marked. Måske har man brug for funding, fordi man ønsker at starte endnu en fabrik, men endnu ikke har fuldt overskud til det. Det kan også være, at man desperat har brug for en marketingkampagne, men at man ikke tør at nedprioritere sin produktion til fordel for sig.

Hvis man kan gøre det klart for en investor, hvorfor man burde modtage penge, samt at man er en troværdig og hårdtarbejdende virksomhed og kan fremvise nogle gode regnskaber, så kan man muligvis modtage funding.

Det gode er dog, at hvis du faktisk får funding, så er det ikke længere kun dig, der er investeret i, hvorvidt det går godt med firmaet. Nu er der lige pludselig også andre, der hepper med på sidelinjen, fordi de har givet dig funding og nu ejer en del af dit firma.

Få både penge og viden

I nogle tilfælde kan denne funding også komme fra andre iværksættere, der selv har stået i præcis den samme situation, som du står i. Hvis din funding kommer fra sådan et sted, kan det være en enorm fordel. Ved den slags funding får du nemlig ikke kun en masse penge mellem hænderne. Du får også en personlig rådgiver, der er økonomisk interesseret i virksomhedens succes, og som sandsynligvis har stået i præcis den samme problemstilling, som du står i nu, og derfor er langt bedre stillet til at kunne hjælpe dig.

Slutteligt findes der også de såkaldte investeringsfonde. Det er, som antydet af navnet, store fonde, der bruger deres penge på at investere i virksomheder. Ofte vil det foregå ved, at de køber hele virksomheden, så de i princippet får al profit og kan styre slagets gang. Det betyder imidlertid ikke, at du får frataget alle muligheder for lederskab. Der kommer dog til at være andre, som du skal rådføre dig med, før du træffer store beslutninger.