God bogføring kan være altafgørende for din succes som iværksætter

Close up of female office worker's hands doing accounting with calculator and laptop.

Artiklen er bragt i samarbejde med www.bogføring.dk.

Lad os være ærlige – som iværksætter handler det hele tiden om at tænke fremad. Om at tænke på nye idéer. Om at komme i kontakt med de mennesker, som du vil gøre en forskel for.

Og det er bare sjældent, at disse ting overlapper med det at kigge på regnskaber og sidde og finde kvitteringer og boner frem.

Derfor er der god grund til, som iværksætter at overveje at hyre en bogholder, som kan tage sig af disse ting og meget mere. Det giver nemlig mere tid og energi til at iværksætte i stedet for at fifle med regneark.

Få de informationer, som du har brug for

Én af de helt store fordele ved at bogføre er, at man får en dyb viden om, hvordan det reelt set går et firma.

Som ejeren af det firma, som bliver undersøgt økonomisk, så kan det være utroligt rart. Det giver dig mulighed for at undersøge, hvor I skal fokusere og for at så, hvilke strategier, som måske skal forfølges.

Med bogføring udført af professionelle, så behøver du ikke selv slave over dokumenterne dagen lang for at få alle disse informationer. Her har du nemlig muligheden for at fortælle om, hvad du har gang i, og de professionelle kan bedst vurdere, hvilke informationer, som du har brug for til at komme videre med iværksætteriet.

Slippe for dumme fejl og problemer

Der er ingen tvivl om, at det kan være svært at sætte sig ind i alle de ting, som indgår i bogføringen. Hvornår gælder noget lige som momsfrit, og hvad kan du egentligt smide på en faktura?

Dette er spørgsmål som er vigtige, for hvis der opstår problemer i bogføringen, så kan dette sagtens have konsekvenser senere.

Få ting er mere træls end at skulle erkende, at man måske har færre penge til væksten, end man egentligt forventede. Og det er da foruden at snakke om de mulige, dog sjældne, problemer med loven, som kan opstå!

Endnu flere funktioner kan hjælpe dig

Bogføring er mere end bare at skrive tal ind i Microsoft Excel og så gå hjem. Der er nogle ydelser, som kan findes hos forskellige bogholdere, som faktisk kan være rigtigt rare at have.

For eksempel er lønadministration relevant for de iværksættere, som ansætter forskellige arbejdere. Ved at overgive denne administration til en bogholder, så kan du slippe for trælst papirarbejde og det at skulle tyde håndskrifter. Det gør også medarbejdernes liv lettere, for de skal ikke sidde og sortere igennem dokumenter ved bordene.

Flere bogholderier er da også kommet med på digitaliseringsbølgen. Det betyder, at du for alt i verden vil prøve at gøre dig mere digital, for det gør ofte livet nemmere for alle. Prøv at forestil dig, at du kunne få et let og intuitivt overblik over din virksomheds økonomi – over din smartphone.

Med alle disse fordele er det vist tydeligt, at bogføring ikke er det fedeste aspekt af iværksætteriet, men det er vigtigt. Så vigtigt, at det måske kan betale sig at give opgaven videre til de professionelle!