Gør dine kollegaer jaloux med smykker

Jaloux er måske et lidt hårdt ord at bruge. Men hvis der er noget, der kan gøre folk begejstrede, misundelige og købelystne, så er det smykker. Disse kan skabe et outfit, og de kan kreere en helt særlig stemning. Der er ofte noget magisk med disse accessoires, noget fint og minderigt, som ingen andre vil kunne skabe på samme måde. Og derfor er smykker ofte meget betydningsfulde for deres ejere, både i økonomisk forstand men også i overført betydning – og dermed kan skabe misundelse (på den gode måde) hos dine kollegaer.

Smykker med historier

Noget af det mest betydningsfulde, er smykker med en historie. Smykker, der har været i familien i generationer, eller et smykke som din bedstemor har ladet lige netop dig arve, fordi hun vidste, at du elskede netop dét smykke. Disse smykker får en helt særlig betydning for dens ejere, fordi det er meget mere end et smykke. Det er et stykke historie så værdifuldt, at intet nogensinde vil kunne erstatte det.

Ofte vil disse smykker være udformet i ædle metaller, og selvom de derfor i sig selv faktisk ER værdifulde, er det sjældent pengene eller den økonomiske værdi, det handler om for ejerne. Der er formentlig intet som smykker, som mennesker kan knytte sig så kraftigt til, og som kan få så stor betydning, selvom det er en meget lille ting.

Værdifulde smykker

Smykker af guld og eventuelt isat ædelsten og diamanter er ofte meget værdifulde, fordi de netop er udført i dyrebare og sjældne materialer. I modsætning til tøj, hvor du bestemt ikke altid kan se, om tøjet er dyrt eller ej, så kan du nemt se, om et smykke har været dyrt, eller om det er en billig style, der er forgyldt. De glimter på en helt anden måde, og de har et helt andet liv end et billigst smykke. Og i modsætning til de billige smykker, så holder de for evigt – og de bevarer deres værdig for evigt.

Det skyldes særligt diamanter og ædelsten, der har et helt særligt skær. Ædelsten findes i rå udgave i jorden rundt omkring i hele verden – afhængig af, hvilken ædelsten der er tale om. Når de tages op, slibes de til en form og poleres herefter til med smukke facetter, der giver stenen et helt vanvittigt skær og liv. De mennesker, der er uddannet i at slibe og polere ædelsten, ved nemlig lige præcis, hvordan stenen skal slibes, og hvilke facetter den skal have for at få det helt rigtige udtryk.

Og det vækker stensikkert misundelse blandt kollegaerne, når dine hænder, ører og hals stråler om kap med solen.

Kig på smykker her

Speciallavede smykker

Noget andet, der også kan vække lidt misundelse hos kollegaerne, er speciallavede smykker. Hvad end det er din kæreste, der har fået lavet et helt særligt smykke til dig, eller om du selv har været med til at designe noget, der er helt dit eget, så er det noget ganske særligt at have noget, som ingen andre har.

Heldigvis behøver dine kollegaer ikke være misundelige – de kan blot kreere deres helt eget smykke eller købe noget, der får en helt særlig betydning for dem.