Husk disse essentielle ting, når du starter som iværksætter

I løbet af de sidste par år er iværksætteri for alvor kommet på dagsordenen. I diverse medier og tv-programmer som eksempelvis ’Løvernes Hule’ på DR bliver der lagt fokus på netop iværksættere. Det har været med til at skabe en trend – en trend om, at det er okay ikke at gå den traditionelle vej men i stedet forsøge sig med noget anderledes, nyt og værdiskabende.

Men selvom flere og flere kaster sig ud i deres egne projekter og idéer, er der stadig mange essentielle ting, nogle iværksættere har det med at glemme eller forbise i farten. Her kommer derfor en liste over nogle af de betydningsfulde ting, du skal huske på.

 

Sørg for at have den unikke idé

Man kan hurtigt komme med det, som man selv synes, er en genial idé. Så genial, at der selvfølgelig må være et marked for dette. Men mange kan her blive overrasket og forbavsede over, at ikke alle lige føler samme begejstring for produktet, som de selv gør.

Det kan både være selve produktet, der er noget i vejen med, men det kan eksempelvis også være prisen, der er for høj eller for lav.

Derfor er research netop så vigtig, så du kan finde ud af, om din idé er holdbar, og hvordan markedsmulighederne er. Måske er der allerede lignende produkter på markedet, du ikke før kendte til. Husk derfor at undersøge disse elementer.

 

Hold øje med omverdenen

Det er vigtigt ikke at forelske sig for meget i sit produkt og kun have sin opmærksomhed rettet mod dette, for at glemme omverdenen, markedet og konkurrenterne.

Især konkurrenter er vigtige. For det første kan de virke som en motivationsfaktor for dig. Herved har du noget at sigte efter samtidigt med, at du hele tiden holder dig selv på dupperne. I stedet for at stille dig tilfreds med produktet her og nu, vil du konstant prøve at forny og forbedre dig. Det kan medvirke til, at du ikke har skyklapperne på, men i stedet får orienteret dig på markedet. Hold dig derfor klar i hovedet. Om du gør dette ved hjælp af fitness eller meditation er underordnet, så længe du sørger for at have overskud til at være opmærksom.

Derudover kan du også lære af konkurrenterne. Måske har de begået nogle fejl, som du kan sørge for ikke at gentage. Det kan spare dig for en masse tid og penge, hvis du slipper for at skulle igennem de samme fejltagelser, som de lavede.

Konkurrenter er derfor ikke altid noget, du bør frygte – du kan i stedet vælge at bruge disse til din egen fordel.

 

Vær ikke bange for at få hjælp udefra

Når man starter en virksomhed, er det ligesom ens egen baby. Det kan derfor være svært at lade andre trænge ind og få indflydelse i virksomheden, hvis det er noget, man selv har startet op fra bunden.
Men det er de færreste af os, der har de skarpeste kompetencer indenfor hele paletten, når det eksempelvis kommer til alt fra salg og markedsføring til økonomi.

Det er derfor bestemt ingen skam at hyre nogle ekstra til virksomheden – også i opstartsperioden. En ekstra person, der eksempelvis kan rådgive dig, når det kommer til lån og budgetter, kan være yderst nyttefuld at have i baghånden.

At have de rigtige kompetencer indenfor virksomheden skal bestemt ikke undervurderes og har en kæmpe betydning for virksomhedens succes.

Hold gang i cash flowet

Mange virksomheder dør på grund af manglende likviditet, og ikke på grund af et svigtende marked, som flere går og tror. For nogle iværksættere er det svært at sætte produktet på markedet, når de ikke føler at det er perfekt. Imens bliver pengekassen mere og mere tom, og det ender til sidst med, at der ikke er flere penge at hente her. Derfor er det vigtigt at holde gang i salget.

Samtidigt er det også i denne proces, at du finder ud af, om der er nogle ting, der skal forbedres eller ændres på produktet, fordi du får feedback tilbage på produktet. Der kan hele tiden laves forbedringer, og derfor er det vigtigt, ikke at holde produktet for sig selv bare fordi det ikke er 100% perfekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *