Hvad kan jeg få fradrag for i en virksomhed?

fradrag

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det kan være svært at få overblik over fradragsreglerne for moms. Dog findes der faktisk mange områder, hvor du kan få fradrag som virksomhedsdrivende. Går du glip af disse fradrag, er det virkelig ærgerligt. Enhver virksomhed nyder godt af at spare penge – penge, der i stedet kan bruges på andre ting. Pengene kan f.eks. i stedet blive geninvesteret i virksomheden, give goder til medarbejderne, bruges til udvikling af nye produkter eller køb af et rengøringsfirma.

Det er diverse udgifter, du kan få skattefradrag på. I virksomhedens årsregnskab bliver udgifterne trukket fra, og derfor skal du også kunne dokumentere udgifterne. Men hvad kan du så få af fradrag i en virksomhed? Dette kan du læse meget mere om lige her.

Telekommunikation og IT

I nutidens samfund er det umuligt at begå sig som virksomhed uden teknologi. Dog kan du heldigvis få skattefradrag på meget telekommunikation og IT. Du kan bl.a. få det ved medarbejdertelefoner, ADSL-linjer, tablets, bærbare computere og hjemmecomputere. Anvendes computerne og mobiltelefonerne ikke til privatbrug, er det muligt at få 100 % skattefradrag derpå. Ellers fastsættes fradraget ved skøn.

Flytte- og kursusudgifter

At sende de ansatte på kurser er en god måde at forny deres viden på, vise at de er værdsatte og skabe ny energi i virksomheden. Dog er det dyrt – men her får du heldigvis også fradrag. Det samme gælder ved flytning, hvis en medarbejder skal flytte grundet arbejdet. Du kan f.eks. få fradrag på kursusgebyr, ophold, bespisning, overnatning, lærebøger, kursusmateriale samt medarbejdernes arbejdsbetingede flytteudgifter. 

Udgifter til reklame

Marketing er en stor post i budgettet, men det er uden tvivl også en uundværlig post. Uden diverse former for reklame er det svært at gøre potentielle kunder opmærksomme på virksomheden. Det samme gælder ved lancering af nye produkter, udsalg osv. Igen er der masser af fradrag at hente. Få fradrag på reklameudgifter såsom reklameartikler, produktdemonstrationer, vareprøver, sponsorbidrag, sponsorreklame, sportsbeklædning, brochurer, annoncer, skilte og gadeskilte.

Uniformer og arbejdstøj

Når virksomhedens medarbejdere er iført uniformer eller arbejdstøj, tilføjer det et professionelt udtryk. Looket strømlines, hvilket gør et godt indtryk på samarbejdspartnere og kunder. Derudover får du som arbejdsgiver mulighed for selv at vælge, hvilket signal dine medarbejdere skal sende. Skal looket være prestigefyldt og luksuriøst, eller går du mere efter et hyggeligt og afslappet udseende? Uanset hvad er der fradrag at hente. Du kan få fradrag på uniformer, arbejdstøj samt civilbeklædning med logo.

Broafgifter og biler

Det er ofte nødvendigt for de ansatte at køre rundt i landet. Om dette skyldes kundebesøg, leverance af produkter, opsøgende salgskontakt eller deltagelse i messer, er underordnet. Både udgifter til benzin, biler og broafgifter kan nemt løbe op i en stor post. Dog kan du bl.a. få fradrag på afgifter over Øresund og Storebælt, køb og drift af biler, leasing af biler, køb og drift af last- og varebiler samt leasing af last- og varebiler.

Ophold, bespisning, underholdning m.v.

Slutteligt skal der også være plads til sjov i virksomheden. Her får du fradrag på hotelophold, mad på restaurant, madservering ved møder, frugtordning, underholdning, blomster, vin, kaffe, vand, te, køb af sodavand- og kaffemaskiner samt kantineindkøb.