Kreativ idéudvikling med whiteboards

Alle iværksættere ved, at brainstorming er en vigtig del af arbejdsprocessen. Det kan være alene eller i fællesskab. Når vi brainstormer, skriver vi alle vores forskellige idéer ned i forhold til et bestemt emne og forbinder dem med hinanden. Det er rigtigt smart at sætte denne kreative tankeproces i gang. Og sætte den i system. Når I arbejder på en fælles idé til et møde, er det oplagt at benytte et whiteboard. Her kan du let slette, rette, sætte post-its fast, bruge magneter og skrive med forskellige farver. Det giver en anden frihed at bruge whiteboards end at benytte computere. Alle kan gå op og skrive deres bidrag, eller mødelederen kan skrive mødedeltagernes idéer op på whiteboardet. Kreative tankeprocesser er ikke nok i sig selv. Det er også vigtigt, at skrive dem op, visualisere dem og sætte dem i system. Det er den hurtigste vej til gode resultater. Find whiteboard her, og kom igang med at visualisere dine ideer.

Få overblik på kontoret med whiteboards

I kontoret kan et eller flere whiteboards også gøre hverdagen lettere. Er der tale om et delt kontormiljø, hvor en række start-ups deler lokaler, er whiteboards oplagte redskaber til at dele fælles informationer. Det er ikke alle, der tjekker deres mails. Og slet ikke alle der husker, hvad der står i dem. Opslagstavler bliver nussede og irriterende og kræver, at du altid har et stykke papir med. Det holder ikke i længden, at hænge ting op på køleskabet med magneter. Det skaber også rod i køkkenet, og køleskabet er nu engang ikke beregnet til fælles meddelelser, men til at opbevare mad. Med et whiteboard har I den mest praktiske og nemme løsning til at dele fælles beskeder.

Brug farvekoder

Noget af det rigtigt smarte ved whiteboards er, at du kan købe tuscher i forskellige farver og størrelser. Med farvekoder kan man hurtigt danne sig et overblik over, hvem der har skrevet hvad. Og hvis der er tale om en brainstorm- eller ideudviklingsfase, er farvekoder gode til at skabe orden i kaos. Hvis vi ved, at alt der er blåt er blevet skrevet af Sara og at alt det grønne er Sørens input ved vi også, hvem vi skal bede om uddybende informationer. Når man personligt ideudvikler, kan det være et godt redskab, fordi du kan give forskellige emner i din brainstorm forskellige farver. Det er super smart. Prøv selv at se forskellen på dit overblik, når du skriver alt med én farve, og når du så skriver det med forskellige farver alt efter emne, vigtighed, prioritering eller lignende.

Få mest ud af dit whiteboard

Sidst men ikke mindst er whiteboards magnetiske, og de støver ikke ligesom gammeldags tavler. At de er magnetiske betyder, at man kan hænge beskeder og sedler op på dem, hvis man ønsker. Du kan også hænge mindre genstande op på jeres whiteboard, hvis det behov skulle opstå. Det kan være godt, at integrere det der bliver skrevet direkte på tavlen med sedler. Du kan også benytte magnetismen til at bruge forskellige figurer, der repræsenterer forskellige ting. Ved byplanlægning kunne det være biler og bygninger, som I flytter rundt i gadebilledet. Find whiteboards og mange andre typer af kontorartikler her:

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*