Læg et etableringsbudget som startup

Startup budget

Det er altid spændende at starte en virksomhed op. Glæden ved at se sin ide komme til live er bestemt stor, når den nye virksomhed – eller ens hjertebarn, som det jo vel egentligt er – endelig går i luften!

Ja, glæden er helt sikkert stor ved en nyoprettet virksomhed. Men der ligger også tonsvis af hårdt arbejde bagved for at sikre, at den nye virksomhed bliver til den succes som den fortjener! Har du tjek på alt det vigtige bag en startup? Har du husket at lægge et etableringsbudget?

Derfor er det vigtigt med et etableringsbudget

Før du går i gang med at udvikle din nye virksomhed, er det en god idé at have lagt et etableringsbudget. Det er nemlig med til at sikre at din virksomhed kan få succes. Det skal jo gerne være rentabelt fra starten af at starte en virksomhed op, ikke?

Hvad er det helt præcist et etableringsbudget er? Et etableringsbudget giver dig et nødvendigt overblik over omkostningerne ved at starte en virksomhed op. Etableringsbudgettet er med til at give dig kontrol over virksomhedens økonomiske situation allerede fra starten af. Er du nemlig ikke påpasselig med din nye virksomheds økonomi allerede fra starten af, kan det nemlig hurtigt gå hen og løbe løbsk med økonomien. Det har man bestemt ikke lyst til at det gør!

Ideen – eller årsagen – bag et etableringsbudget er jo netop at fortælle dig hvor mange udgifter der er forbundet med opstart af virksomheden. Disse opstartsomkostninger skal dækkes via en opsparing eller et lån, og derfor er det en god idé at have styr på præcis hvor meget opstarten af virksomheden vil koste, før den går i luften.

Det skal der med i et etableringsbudget

Et etableringsbudget giver som nævnt dig prisen for hvor meget det koster at starte din nye virksomhed op. Hvilke udgifter er det som der er tale om her?

Kort sagt er det alle relevante udgifter som opstår i forbindelse med opstarten af din nye virksomhed. Det er altså alle de ting, som skal til, for at din nye virksomhed kan komme på benene. Her er altså både inkluderet alle de både små og store engangsudgifter som opstår. Det er altså både en hæftemaskine, kontormøbler, inventar, udstyr, domænenavne m.m.

I etableringsbudgettet er der altså inkluderet alle de udgifter, som ikke er faste.

Sådan lægges et etableringsbudget

Som med alle andre budgetter, er et etableringsbudget også en forudsigelse af hvordan udgifterne vil se ud. Derfor lægges et etableringsbudget også ved at undersøge de realistiske priser for hver af de genstande, som er med i budgettet.

Vil du starte eksempelvis et IT-firma op, må dit etableringsbudget derfor inkludere udgifterne til inventar og udstyr så som kontormøbler og computere. Når du lægger etableringsbudgettet, vil du derfor undersøge hvad disse forskellige elementer vil koste.

Efter du har indkøbt eksempelvis nødvendigt inventar, udstyr og så videre, kan du sætte dig ned og regne sammen hvad du reelt set har brugt på opstarten af din virksomhed. Der vil du værdsætte at du havde et etableringsbudget at gå efter