Lagerstyring for nybegyndere: 3 vigtige huskeråd

Enhver nystartet virksomhed har til formål at vokse sig større, og det betyder et voksende lager med en konstant udvikling af varesortimentet. Desværre har mange nystartede virksomheder ikke lige haft et øje på, at et lager godt kan gå hen og blive uoverskuelig, hvis der ikke er styr på tingene.

Derfor er det utrolig vigtigt med en god lagerstyring lige fra starten, så der ikke opstår problemer, der i sidste ende kan betyde en konkurs hvis det går helt galt.

Her er 3 vigtige huskeråd til en nyopstartet virksomhed, der forhåbentlig kan medvirke til en mere glidende opstart og vækst.

Automatiser lagerstyringen

Ved at få installeret en automatiseret lagerstyring, kan en ny virksomhed allerede fra starten have godt styr på sit lager. Er lageret stort nok til at have 2-3 medarbejdere ansat, så er det en rigtig god ide at få en automatisk lagerstyring.

Det sparer nemlig både skridt, print og planlægning. Igennem det automatiserede system kan lagermedarbejderne finde den helt rigtige vare med det samme, og skal ikke ud og lede efter den, hvis der ikke er system i det.

Hold økonomi og lagerstyring adskilt

Selv om det måske bedst kan betale sig at få et system til det hele, så skal man også holde sig for øje, at et større lager kræver et mere avanceret lagerstyringssystem, og det er økonomiprogrammer som regel ikke gearet til.

Derfor er det en rigtig god ide at få et dedikeret lagerstyringsprogram lige fra starten, som så kan integreres med økonomisystemet, uden at de to er afhængige af hinanden når det kommer til opgradering.

Hav styr på lagret fra starten

Ved at investere i et godt lagersystem med det samme, kan man være sikker på at det kommer til at tjene sig ind på under halvandet år. Det sikrer nemlig, at kunder ikke fejlagtigt får tilsendt en vare de ikke har bestilt.

For en nystartet virksomhed er det omdømme, den kan opbygge, alt værd. Derfor er det meget vigtigt at sørge for at processen kører så gnidningsløst som muligt, hvilket er sikret ved at man har styr på lageret.

Ved at automatisere sin lagerstyring er der heller ikke den store risiko for, at lageret ikke fungere mere hvis den medarbejder, der var ansvarlig for den oprindelige udformning, holder op.

Lagerstyring hvordan?

En god lagerstyring kan implementeres af et konsulentfirma, enten igennem vejledning eller som en totalløsning, hvor konsulentfirmaet gennemgår virksomhedens arbejdsgange, kommer med rådgivning om hvilket system passer bedst til virksomheden, samt installerer maskiner og skærme, der skal bruges til lagerstyringen.

Derudover kan man også få etableret en servicekontrakt, der tager højde for alt, eller en der dækker det mest basale så som vejledning og alt ind imellem.

Uanset hvilken løsning man vælger, så kan det betale sig at holde styr på lagret lige fra starten og sikre sig at den software løsning man har valgt er fremtidssikret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*