Leg og iværksætteri

Der er mange ting, vi skal passe på i dag, når det kommer til, hvad vores børn får stukket i hænderne. Én af de ting er legetøjet. For der findes ret meget legetøj derude, som er fyldt med giftstoffer og underlige typer af plastisk. Men at legetøjet skal være sundt handler lige så meget om, at børnene skal få noget ud af at lege med det. De skal slå hjernen og fantasien til. På den måde får de mest ud af legen, og det hjælper dem til bedre læring og kreativitet senere i livet.

Undgå plastisklegetøj køb kvalitetslegetøj fra Djeco

Men først og fremmest er det vigtigt, at I lige kigger jer for, når I køber legetøjet i butikkerne. Når børnene er helt små, skal de helst ikke i kontakt med så meget af plastik, da det kan indeholde giftstoffer, og de små jo ofte tager legetøjet i munden. Derfor er det også vigtigt, at det legetøj, I køber, mens de er små indeholder så lidt giftstoffer som muligt, mærker såsom Djeco overholder de krav.

Heldigvis er langt de fleste legetøjsbutikker blevet gode til at tjekke for den slags og handler ikke de varer, der måtte indeholde de farlige stoffer. Men hvis I vil være helt på den sikre side, så kan man købe legetøj, der er helt uden plastik, ikke kan være allergifremkaldende og så videre. Det er ganske vist lidt dyrere, men vil man være helt sikker på, at barnet ikke bliver udsat for noget usundt, så er det vejen at gå.

Legetøj til hjernen fra Djeco

Men sundt legetøj handler i lige så høj grad også om, at det skal være sundt for hjernen. At det udfordrer dit barns kreativitet. Det behøver ikke nødvendigvis bare være en æske med klodser, som nogle måske tror. Det kan i lige så høj grad være små dukker, hvor man kan bygge sit eget lille univers op. Dukkerne kan leve og lege sammen, lave mad, tage en lur i deres seng, gå en tur i skoven. Alt hvad man nu lige kunne tænke sig. For selvom man måske kun har dukkerne og en papæske, så kan dén hurtigt blive til både en seng, en bil eller et skab ind til en anden verden.

Og det handler ikke så meget om, at det egentlig skal være rigtigt legetøj. Det kan måske bare være noget julepynt og nogle forskellige nisser. Man kan nemlig købe mange sjove nisser, der egentlig er ment til at stå til pynt, men de har navne og personligheder, så det kan der hurtigt blive en sjov leg ud af.

Og hvorfor ikke? Hvis børnene er glade og synes, at legen er sjov, så gør det ikke noget, at legetøjet måske ikke er det dyreste og nyeste og smarteste, som alle de andre børn har. Men selvfølgelig skal man tage det aspekt med. Og hvis dit barn ikke synes, at det er sjovt at lege med julenisserne, så skal han eller hun heller ikke tvinges til det. Men hvis det kan få fantasien og kreativiteten i gang, så er det værd at give det et forsøg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*