Online regnskabsprogrammer

Om du er selvstændig iværksætter i et enmandsfirma, timelønnet freelancer eller et større firma, så har du brug for et regnskabsprogram. Der findes en række gode og brugervenlige programmer online, der kan dække de fleste behov hos små og mindre virksomheder. Du kan finde en gennemgang af de meste populære på https://bogfoering.dk/.

Det er ofte ikke så ligetil at skulle skift regnskabsprogram midt i det hele, så derfor har det store fordele at vælge det rigtige program fra starten.

Her finder du en oversigt over de programmer, der passer til forskellige størrelser firma.

forsikringer og akasser samt bogføring

Små firmaer eller enmandsvirksomheder

Når du er en lille virksomhed, er der ingen grund til at gå ud og investere i dyre og omstændelige regnskabsprogrammer. Det er overflødigt og kan resultere i, at du ender med at bruge alt for meget tid på regnskab og for lidt på business.

De bedste og mest brugervenlige regnskabsprogrammer til den lille virksomhed er helt klart Billy og Dinero.

De er begge utroligt gennemtænkte, lette at bruge og har et yderst brugervenligt design.

Hos begge har du mulighed for at holde styr på indtægter og udgifter samt at sende fakturaer til dine kunder.

Hos Billy får du rigtig god hjælp til at holde styr på din MOMS og du får endda en påmindelse om, hvornår det er tid til at afregne. Billy er et rigtig godt program til iværksættere og enmandsvirksomheder.

DInero har samme muligheder som Billy, men egner sig lidt bedre til dig, der har ambitioner om ansatte i fremtiden. Du kan som udgangspunkt vælge den gratis version og når dit behov vokser, kan du let udvide til den betalte udgave, der giver dig flere muligheder og gør det lettere at holde styr på regnskabet i forhold til ansatte.

Større virksomheder

E-Conomic og Dynaccount er to online regnskabsprogrammer, der henvender sig til de lidt større og etablerede iværksættervirksomheder.

Begge programmerer en anelse mere avancerede end Billy og Dinero.

Dynaccount er et brugervenligt program, men deres fokus ligger først og fremmest på funktionaliteten. Derfor er det sværere at komme i gang med end andre og mere simple programmer. Du skal vælge Dynaccount, hvis du er en del af en virksomhed, der allerede er etableret og måske endda har en revisor eller bogholder tilknyttet.

E-Conomic er et program henvendt til virksomheder, der ønsker at vækste. Det er et program, der er tungt at komme i gang med, men når du først er kommet godt i gang, er det et fantastisk program med utroligt mange muligheder for at vokse med din virksomhed. Det er også et godt valg, hvis du senere i forløbet ønsker at uddelegere regnskabsopgaverne til en revisor eller bogholder.

Freelancer eller kreativ iværksætter

Arbejder du med mere kreative og visuelle ting, er der også et regnskabsprogram til dig. Med Simpelt Regnskab får du nemlig et program, der ikke bare har fokus på funktionalitet eller brugervenlighed men også på æstetik.

Det er et let og overskueligt program med alle de funktioner du har brug for lige ved hånden. Men ud over det giver det dig mulighed for at sende pæne fakturaer ud til dine kunder. Det er ikke noget, der virker vigtigt for den almindelige virksomhed, men når du arbejder indenfor det kreative felt, kan en smuk faktura være med til at understrege dit firmas identitet og genkendelighed.

Essensen af det ovenstående er, at det godt kan betale sig at sætte sig ind i tingene inden du vælger et online regnskabsprogram til din virksomhed. Der findes en hel række forskellige kriterier for ethvert firma, der er helt individuelle og et regnskabsprogram, der passer præcis til det.

Ved at vælge et program, der kan vokse med din virksomhed, er du sikker på, at du ikke behøver at skifte program og skulle overføre alle dine data på et senere tidspunkt.

Men omvendt er der ingen grund til at begynde at sætte sig ind i de større og mere avancerede programmer, hvis du er freelancer eller en enmandsvirksomhed, der ikke skal blive større, for så spilder du en masse tid på uvæsentlige ting.

Mange af programmerne giver dig mulighed for gratis prøvetid af forskellig længde og det kan være et rigtig godt udgangspunkt for at få afprøvet de forskellige funktioner inden du beslutter dig endeligt.