Overvej dette før du tager et lån til opstart af virksomhed

Nyt projekt

Det at starte en virksomhed kan være udfordrende på enormt mange områder, og det sidste, man har brug for er, at der er mere modgang end højest nødvendigt. Først og fremmest skal man selvfølgelig have en god ide, der faktisk kan blive til noget samt en masse hårdt arbejde. For mange er det største problem dog penge og især startkapital.

På et eller andet tidspunkt løber opsparingen altså op, og så kan det være enormt tillokkende at tage et lån for at kunne finansiere sin virksomhed og videre produktion, eller at tage et lån som startkapital, og i mange tilfælde kan et lån faktisk også være det rette valg. Der er imidlertid en del overvejelser, som man bør gøre sig, før man tager et lån for at kunne finansiere sin virksomhed.

Der findes alternativer

Det er vigtigt, at man kender til de andre muligheder for startkapital, der eksisterer for en fattig, selvstændig virksomhedsejer. En af de helt store og mest oplagte er selvfølgelig at kontakte en investor eller investeringsfond og så sælge en procentdel af sin virksomhed til fordel for deres penge og kyndige vejledning.

Dette er det oplagte valg for rigtig mange nye virksomheder, fordi det ikke er et lån, de skal betale tilbage nu og her, men i den grad også, fordi der er mange investorer, der har mange gode råd og forbindelser, når det kommer til det at drive en virksomhed. Hvis du imidlertid ikke synes at du har brug for det, og du desuden ikke bryder dig om at forhandle dele af din virksomhed bort, så kan det godt være, at lånet er mere for dig.

Kig efter dette i dit lån

Når du kigger efter lån er der flere ting, som du bør kigge efter, hvis du ønsker at tage det for at starte eller opretholde din virksomhed. Du skal selvfølgelig have et passende lånebeløb. Det skal ikke være for meget, så du står med flere penge end højest nødvendigt, men det må heller ikke være så få, at du er tvunget til at tage endnu et lån kort efter.

Derudover skal rente og ÅOP selvfølgelig være så lav så muligt, og der bliver nødt til at være en så tilpas lang afbetalingsperiode, at du rent faktisk har mulighed for at betale lånet tilbage uden at drive dig selv og virksomheden ud i mere gæld. Det perfekte lån til dig og din virksomhed findes. Det kan bare godt tage et stykke tid at finde frem til det.