Sådan finder du på et lækkert navn til din virksomhed og hjemmeside

Din nye virksomhed har behov for et navn og det kan være den vigtigste beslutning i firmaplanerne. Navnet har indflydelse på hvordan både kunder og potentielle investorer ser på dit firma. Derfor er det vigtigt at følge disse regler, når du skal til at starte din egen virksomhed.

 

Det skal være et unikt navn

 

Det lyder ligetil, men det er mest vigtigt at dit virksomhedsnavn er unikt og at folk husker det. Men det kan være svært ikke at falde i trendfællen, som skal undgås, da trends oftest forsvinder ligeså hurtigt, som de opstår. Prøv at komme op med et navn, som ikke går af mode.

 

Det skal være simpelt at skrive

 

Det er også vigtigt at dit virksomhedsnavn er nemt at skrive. Når folk prøver på at skille sig ud, bevæger de sig ofte ud i baner med hippe navne. Det kan godt være moderne og sjovt, men undgå at komme op med et navn, som har brug for en ekstra lang forklaring, når du skal fortælle hvad din virksomhed hedder.

 

Undgå for specifikke navne

 

Det kan godt være at dit virksomhedsnavn skal være unikt, men det må heller ikke være for specifikt. Undgå at vælge et navn, som gør det umuligt for dig at udvide med flere produkter i fremtiden.

 

Medmindre at du ønsker at det kun skal være en lokal forretning, er det også en god ide at undgå geografiske placeringer i virksomhedsnavnet. Ved at følge disse regler, har du mulighed for at tilføje nye produkter og byer til firmaet, når det vokser i fremtiden.

 

Prøv dig frem med navnet

 

Det er en god ide at arbejde videre med flere forskellige navne. Når du er kommet op med en god håndfuld potentielle virksomhedsnavne, kan du bede om feedback fra venner, familie og samarbejdspartnere. Det er især en god ide at spørge dem, som ikke kender så meget til hele din virksomhedsplan, så de kan give en god objektiv feedback.

 

Sørg for at navnet er tilgængeligt

 

Når du begynder at ”brainstorme” navne, kan det være en god ide at tjekke om navnet er tilgængeligt online. Læs mere om hvordan du tjekker domænet her, så du ikke spilder for meget tid med at bygge videre på dine virksomhedsplaner, uden at være hundrede procent sikker på firmanavnet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*