Sådan finder du det rette webhotel

Hvis du står klar til at starte din egen virksomhed, eller hvis du bare skal styrkes på det digitale område, så har du brug for at vide, hvordan du vælger det helt rigtige webhotel. Der er mange ting, som skal overvejes, og denne artikel giver dig en lille guide til, hvordan du finder den rigtige udbyder, som dækker dine behov.

Valg af webhotel er måske ikke det mest sexede, og det første der popper op, når man skal svare på, hvorfor man har valgt at starte sit eget. Ikke desto mindre, så er det en rigtig vigtig beslutning, og der er mange ting, man skal overveje, når man vælger det ene frem for det andet. Det første, du skal overveje, er, om du skal have en intern eller ekstern server. Spørgsmålet kan oftest besvares ret enkelt, for der skal ofte en rigtig stor kapacitet til, før man vælger en intern styret server. Det betyder, lidt enkelt sagt, at man selv kontrollerer og holder øje med hjemmesiden og andre ting internt i virksomheden. Det kræver, at man har folk ansat, som kan varetage disse opgaver.

Vælger man derimod den eksterne model, vil man ikke selv skulle stå for alt det tekniske. Det er selvfølgelig en billigere model, fordi man ikke skal have folk ansat til at holde øje med serveren, men der er selvfølgelig også den ulempe, at det er lidt sværere selv at føre kontrol med tingene. Hvis man er nystartet, vil det dog næsten altid være optimalt at vælge en ekstern server.

Det skal du holde øje med

Der er mange ting, som skal overvejes, når man vælger den ene udbyder frem for den anden. Først og fremmest bør man kigge på, hvordan prisen er. Det handler selvfølgelig ikke kun om penge, men som nystartet eller mindre virksomhed, vil det være ærgerligt at smide en masse penge ud ad vinduet, som man nemt kunne have sparet.

Herefter bør man overveje, hvordan mulighederne er på webhotellet. Er der chancer for, at man kan udvide senere hen, og man kan vælge flere websites på hotellet? Man bør også kigge på, hvordan hastigheden er, og om der er mulighed for at have mange besøgende på siden samtidig. Det er særligt relevant, hvis man har en webshop. Det er også klogt at undersøge webhotellets oppetider. Det betyder groft sagt, hvor længe hjemmesiden kan holdes kørende, så man ikke oplever for mange nedbrud.

Gå efter dine egne behov

Det er altid vigtigt at vide, at du ikke skal kigge på andres behov, når du vælger dit webhotel. Du har, med meget stor garanti, ikke de samme behov som din konkurrent eller ven, som også har en virksomhed, og du skal derfor ikke bare tage det samme, fordi det er det nemme valg. Det er vigtigt, at du kigger på dine egne behov. Overvej, hvad din type af virksomhed har brug for, og hvordan fremtiden kan ske at se ud om to eller fem år for dig. Det kan have relevans for, hvilket webhotel du skal vælge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *