Sådan kan din a-kasse støtte dig som selvstændig

Som selvstændig er der altid lidt flere ting der skal tages højde for. Blandt andet skal du være medlem af en a-kasse, så du er dækket ind, hvis du vælger at lukke virksomheden ned. De fleste forbinder a-kasserne ASE og DANA med selvstændige. Det er de a-kasser som de fleste kender til og har hørt om, men du kan også se en sammenligning af a-kasser her, hvis du gerne vil se de andre. I denne artikel kan du læse om hvordan du som selvstændig kan få støtte af en a-kasse.

 

Hvad tilbyder a-kasserne de selvstændige?

 

Det er lidt forskelligt hvad a-kasserne tilbyder sine medlemmer. Det kan være alt fra en juridisk hotline til indtægtssikring ved sygdom, gratis rykker- og inkassoservice, rådgivning, vejledning og opstartshjælp. Derfor er det en god ide at foretage en a-kasse sammenligning allerede før du begynder at tænke på dagpenge, da de også er behjælpelige i starten.

 

De kreative selvstændige vælger MA a-kasse

 

Hvis du arbejder med et kreativt område og er f.eks. freelancer, videns-iværksætter eller andet, så kan det være at du skal melde dig ind i MA a-kassen. De har mange højtuddannede medlemmer som enten er lønmodtagere eller selvstændige. Derfor er de vant til både at rådgive folk som er selvstændige fuldtid eller deltid.

 

Få dagpenge som selvstændig gennem en a-kasse

 

Hvis du sørger for at din virksomhed er fuldstændig ophørt, så kan du søge om dagpenge. Ifølge ASE kan du få op til ca. 220.000 kroner om året i dagpenge før skat. Dette svarer til godt og vel 18.400 kroner om måneden før skat. Du kan få dagpenge som selvstændig i op til to år. Der går som regel tre karens-uger før pengene kan tikke ind på din konto, da der er forskellige krav, som skal opfyldes.

 

Det gælder blandt andet at din virksomhed som sagt skal være helt lukket. Hvis du har haft f.eks. en butik, så skal lokalerne være solgt og det samme gælder inventaret. Du kan dog også få dagpenge hvis din virksomhed er lukket ned midlertidigt.

 

Dette skal grundes en ekstraordinær begivenhed såsom ildebrand som tvinger dig til at lukke ned. Men under normale omstændigheder skal den være helt lukket ned, før du kan søge om dagpenge. Men alt dette kan a-kassen informere dig endnu mere om. Det er først og fremmest vigtigst at du finder den bedste a-kasse for dig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*