Sådan kommer du i gang med at blogge

Mange gør det og flere og flere vil gerne gøre det. Nemlig at blogge. En gang var det meget forbeholdt online folket og ikke så meget den almindelige dansker, dette er heldvis blevet lavet om og den almindelige dansker kan nu starte en blog med meget få klik og så bare komme i gang.

Levevej eller hygge?

Når man går i gang med sin blog, så skal man gøre op med sig selv, om det er et sted andre skal læse med på eller om det bare mere er for din egen skyld. Nogle bruger sin blog som en dagbog selvom alle som kender siden kan tilgå den, men det er et sted hvor man kan komme ud med sine tanker uden at man behøver at fortælle omverden hvem du er. Kort sagt du skal gøre op med dig selv om det skal være en levevej eller om det er ren hygge.

Tjen penge på din blog

Hvis man vælger at ens blog skal være sin levevej, det kan f.eks. være som en madblog, techblog eller måske noget helt tredje. Uanset hvad man vælger så skal man prøve så vidt muligt at gå ned af samme sti og ikke ændre for meget undervejs, da du typisk vil få en meget fast læser skare, som måske læser din blog for opskrifterne og ikke ”gider” at læse en anmeldelse af en iPhone.

Der er flere måder du kan tjene penge på via din blog. Der er den traditionelle med banner reklamer rundt på din side. Her sælger man ren og skær sidevisninger. Nu flere sidevisninger du har nu flere penge kan du tjene.

Den anden måde er som affiliate. Affiliate er hvor du f.eks. skriver om et produkt og laver et link til en shop hvor man kan købe produktet. Hver gang en person fra ens blog køber produktet via det link du har givet dem, så får du en kommission. Sådan en kommission kan være på alt fra 5-20% eller måske et fast beløb. F.eks. webshoppen DreamsforKids.dk giver 10% pr. salg. Denne form er meget udbredt og er den vej flest går.

Sponseret indlæg er den tredje mulighed. Det minder lige om affiliate, dog får du ikke noget pr. salg du laver, men du får en fast pris på at skrive om det pågældende produkt. Prisen du kan få for et indlæg afhænger af hvor mange besøgende du har, så derfor kan man ikke komme med en specifik pris.

Du skal have besøgende

Uanset hvilken af ovenstående måder du vælger at gå med ovenfor, hvis ikke alle tre, så skal du have nogle besøgende på din side. Der hvor du kan skabe allerflest besøg er via Google. Google har i dag 96% marked på netop søgninger på nettet i DK, så du kommer ikke udenom det, om man vil det eller ej.

En anden kilde er facebook. Der findes efterhånden så mange grupper, hvor man nemt kan poste sine opskrift, anmeldelse eller hvad det nu er du har skrevet om, hvilket også kan give en masse trafik til din side.

Anbefalingen herfra, er at du kigger på begge kanaler for at skabe mest mulig trafik til din blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *