Sådan starter du et tøjmærke

Tøjdesigner

Går du med en drøm om at starte et tøjmærke, men er du ikke lige helt klar over, hvordan du skal komme i gang, så er det bare med at læse med her. Der er nemlig mange ting at skulle have styr på, når man vælger at man vil starte sit eget tøjmærke. For det første skal du vide, at det ikke er nemt, og at det kræver mange timers hårdt arbejde at få stablet et tøjmærke på benene. Så hvis du ikke er forberedt på det, så kan du lige så godt lade værd med at læse videre og finde på noget andet at lave. Det store tøjmærke Sand Copenhagen blev heller ikke stort på en kort periode.

Designet skal være på plads

Den nok væsentligste ting at have styr på, når man skal lave et tøjmærke, er designet. Du skal gerne på forhånd have en meget klar ide om, hvad det helt præcist er du vil lave for noget tøj. Du skal gerne have skitserne på plads, så tøjet kan komme i produktion. Det nytter altså ikke noget, at du bare har en halv formodning om noget tøj, du gerne kunne tænke til at lave. Det hele handler om forberedelse og hårdt arbejde. Det er vigtigt, at du også tænker målgruppe ind i det hele, når du designer dit tøj. Hvis man kigger på Sand Copenhagen tøj, har de formået at skabe et helt særligt design, som folk bliver ved med at købe igen og igen.

Husk at skille dig ud

En anden meget væsentlig ting, når det kommer til at starte sit eget tøjmærke, er at man skal huske at skille sig ud. Hvorfor skal folk købe lige netop dit tøj fremfor andres. Mange har i årenes løb fejlet på det groveste på dette punkt, da de slet ikke havde en ide om, hvorfor deres tøjmærke var noget særligt, men bare håbede på, at folk vil købe deres tøj. Det skal man virkelig ikke forvente, når man lige kommer ind i tøjbranchen. Det er ligesom mange andre brancher en benhård branche, hvor det hele tiden handler om at være bedre end de andre. Når du som nyopstartet tøjmærke kommer ind på markedet, så er det vigtigt at være forberedt på, hvilke konkurrenter du har. Du skal altså kunne noget andet end de store selskaber, da man slet ikke kan konkurrere med dem, når man starter op.

Tænk på fremtiden

For at være et skridt foran dine konkurrenter, så er det vigtigt at tænke på fremtiden. Her kan man igen drage Sand Copenhagen tøj ind i sammenhængen, da det virkelig er noget, de har meget fokus på. Det handler om at kunne læse markedet og så handle derefter.

At starte sit eget tøjmærke handler derfor om mange ting. Det kræver, at man har styr på designet, at man vil lave et koncept, der skiller sig ud, og at man er villig til at arbejde rigtig hårdt.