Saml dine lån og spar penge

Samlelån

Det kan være en idé for dig at samle dine lån under ét. Det giver bedre overblik, men kan også være en god besparelse. Se om ikke det er noget for dig her i artiklen.

Vi kan alle komme ud for, at lånene hober sig op. Det kan virke svært og uoverskueligt at holde styr på det hele – specielt i denne tid.

Derfor kan det måske være en idé at samle lånene. Det er ikke i alle tilfælde den bedste løsning, men i langt de fleste vil det være det.

Flere lån betyder større udgift

Hovedårsagen til, at du burde samle din lån til ét samlet forbrugslån, er besparelsen. Når du samler dine lån, bliver der kun ét lån, en rente, en låneudbyder.

Hvor du skal finde lånet, kan i nogle tilfælde være en udfordring af forskellige årsager. Men har du spredt dine lån ud, vil der ofte være nogle dårlige lån iblandt med høj rente. Det kan du undgå ved at samle lånene.

I nogle tilfælde er diverse lån spredt, så det bliver helt uoverskueligt. Det behøver ikke være for mange lån, men selv tre fire lån kan skabe stor forvirring. Hvordan skal du have styr på så mange betalinger, renter og udbydere?

Derudover kan det ende i en ond spiral, hvor det ene lån skal betales hurtigere end de andre, så der opstår nye lån. Eller måske var du ikke bevidst om omkostningerne ved lånet, fordi det ikke var klart formidlet.

Der kan være mange årsager til dine låne, men en god løsning til problemerne, der er opstået med dem.

Et samlelån har visse fordele

Løsningen bliver endnu et lån, der lukker de andre lån – et samlelån. Din situation er til en vis grad unik, så hvad din bedste løsning er, må du selv regne dig frem til.

I hvert fald skal det understreges, at med garanti får et bedre overblik. Du får en rente og betaling, du kan håndtere. Der kommer ikke rykkere på diverse tidspunkter, og der er ingen tvivl om diverse spredte lån.

Har dine forbrugslån taget overhånd, vil endnu et lån, måske være svært tilgængeligt. Det vil måske også virke som en uklog beslutning først. Men bruger du muligheden ordentligt og med omtanke, er det er meget fornuftig beslutning.

Et overblik og sine udgifter, samt en gennemsigtig rente og en udbyder, du kan være tryg ved, er svært at sætte penge på.

Tænk klogt, når du låner

Så længe du tænker dig om, er et lån ikke umiddelbart en dum idé. Men når de hober sig op, eller du mister overblikket, bliver det strakt værre.

Et samlelån giver ikke kun overblik over din økonomi, men får det hele til at virke nemmere. Pludselig har du ikke alle de bekymringer, der hører med, når økonomien er løbet løbsk.

Desuden har pengeinstituttet eller banken, du låner af, en investering i dig. Den er lettere tilgængelig for begge parter, hvis du ikke har for mange spredte udbydere, der skal have penge den første.