Det skal du huske som selvstændig

De senere år er det blevet nemmere for små erhvervsdrivende at starte virksomhed op og udnytte en ide eller potentiale i et marked. Derfor har rigtig mange danskere valgt at tage vejen som iværksætter og starte egen virksomhed op. Det er både fantastisk og hårdt at starte egen virksomhed op, for det kræver utrolig meget arbejde, ellers kan drømmen hurtigt fordufte. Læs med her og få inspiration til hvad du skal se nærmere på, hvis du overvejer at blive selvstændig.

Skal du have en partner?

Det første du skal se nærmere på er om du har brug for en partner. Selvom ideen med at stå på egne ben og have noget der er ens eget, så kan en partner vise sig at være essentielt til at forretningen kan komme op og køre. Det kan være en nødvendighed – og der findes flere forskellige slags partnere.

Det kan du være du har fået en idé eller ser et potentiale i et marked, hvor en fra dit netværk vil være fantastisk at få med. Vedkommende har lige præcis de kompetencer, viden og kan give den sparring du har brug for. Derfor kan det være nødvendigt at du tilbyder dem en andel i virksomheden, så de kan blive lokket med over.

Du kan også finde en investeringspartner, en som tror på din idé og ser potentiale i dig. Det kan til tider være svært at finde den støtte du har brug for. Derfor kan du prøve at finde en såkaldt ”Business Angel”. En Business Angel investerer i din startup og giver dig professionel sparring, så du kan få succes.

Få styr på økonomien

Det andet du skal få styr på er økonomien. Selvom du har fået kapital fra eventuel partner, så er det vigtig du hurtigt få dig et overblik over økonomien ellers kan det gå galt meget hurtigt. Sørg derfor at få styr regnskabet, moms indberetning og fradrag. Desværre er der masser eksempler på at det danske skattesystem både kan uoverskueligt og uberegneligt. Derfor kan der opstå komplikationer, selvom du har gjort alt det fornødne. Men der er muligheder for at klage over skat. Det er en kompliceret sag og derfor er det vigtig at få kompetent skattebistand til din virksomhed, og lade dem klare papirarbejdet og føre sagen, så du kan koncentrere dig om virksomhedens udvikling.

De digitale muligheder

Det tredje du skal gøre er at udnytte de digitale muligheder. Hvis du som iværksætter formår at udnytte de digitale marketingkanaler og optimere virksomheden digitalt – fra start af – så har du gode chancer for at komme frem i verden med din virksomhed. Sæt dig derfor grundigt ind i de digitale muligheder – det gælder alt fra Googles tjenester til sociale medier, så du kan få skabt opmærksomhed omkring din virksomhed. Hvis du har en e-commerce virksomhed, så sørg for at få at have en ordentligt hjemmeside. Du kan nemt finde et webhotel som kan hjælpe dig med en digital løsning, når det drejer sig om domæner og hjemmesider.

 

Ihærdighed og flid

Det fjerde du skal gøre er at finde arbejdsmanden frem, for ingen kommer sovende til succes. Det er hårdt at starte virksomhed op og det er endnu hårdere at få den til at blive en succes. Derfor skal du være forberedt på lange dage, nætter og weekender, hvor du prioriterer virksomheden fremfor venner og familie. Det er det som er med til skabe fundamentet for virksomheden, så du kan få succes.

 

Med de råd i rygsækken har du alle tiders chance for at din iværksætterdrøm bliver en realitet. God vind og husk iværksætter er vigtige for den danske økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *