Smykker og ure kan være en god investering

Kvinde er i gang med at regne ting ud

Er du vild med smykker og ure? Overvejer du at investere i noget? Så sæt en og en sammen. Invester i ure og smykker. Det kan være en gavnlig erfare, hvis du tænker dig om, inden du handler.

Der er visse forholdsregler, du skal gøre dig for ikke at ende med noget, du ikke kan bruge til noget. Din viden på området, er det bedste bud, du har på en god investering.

Din egen smag kan være vigtig, men måske ikke den allervigtigste – det er jo en investering.

Undersøg markedet

For alle investeringer gælder det, at du skal undersøge markedet. Hvad er det at byde på med smykker og ure. Lyder det uoverskueligt, sådan kan det sagtens føles, hvis du ikke allerede er kendt på området.

Du kan starte med at undersøge, hvem er de store spillere på markedet? Hvordan handler de, hvilke design handler de, hvilket materiale? Hvad der hitter lige nu og her er godt at vide, men ikke nødvendigvis den bedste investering.

Det er med smykker og ure, som med alt andet mode, den ene dag er det in, den næste er det ude. Så find noget der er langtidsholdbart. Det betyder ikke kun smykker og ure, hvis materiale holder længe.

Derimod hvilke brands, der har klaret sig godt. Hvilket materiale, der holder godt – altid er på mode. Lige i tiden er mange smykker f.eks. minimalistiske, det kan være en god investering.

Minimalisme har nemlig ikke, som mange andre stilarter, noget der er let at opponere imod. Da stilarten er minimalistisk, kun giver minimalt af udtryk fra sig – groft sagt.

Køb kvalitet og ikke døgnfluer

Vi har allerede rundet det lidt. Lad vær med at blive opslugt af et eller andet, der trender nu, men som ikke ser særlig holdbart ud.

Det samme kan siges om kvaliteten. Kvalitet koster penge, men det vedligeholder også sin værdi. Så selvom et Rolex-ur er meget dyrt, kan det stadig være en god investering, da den har høj status, hvilket nok ikke forsvinder i morgen.

Hvorimod andre brands fungerer mere som døgnfluer eller popsange. De har kort levetid. Det kan betyde, at dit ur eller smykkes værdi, falder meget hurtigt igen.

Hvis du ender i sådan en situation, hvor prisen er faldet gevaldigt, kan du kun håbe på, at den stiger igen. Der er ikke meget ved at sælge uret eller smykket igen så. Håb på det bedste.

En investering er sjældent skidt

I de tider, vi lever i lige nu, kan investeringer virke meget risikable. Men det behøver de faktisk ikke at være. Måske er det ikke den bedste tid at købe aktier, men måske er det faktisk. Det må være op til dig at bedømme.

Smykker og ure derimod er ikke lige så påvirket, som fx aktier i flyselskaber eller lignende. Kvalitetsure og smykker har det med at holde på værdien. Både pga. brandet, men også pga. materialet. God kvalitet vil altid have en god pris, ellers er det måske ikke af den kvalitet, som du troede.