Sørg for at få udarbejdet en tilstandsrapport før ejendomsinvestering

Papirarbejde omkring bolig

Det er blevet meget populært at gøre i ejendomsinvestering. Det er der også flere gode grunde til. Det er en af sikreste måder at investere sine penge i. Står de blot og tæller renter på en bankkonto, så vil renterne være så lave, at det samlede beløb falder i værdi år efter år. Investerer man i aktier, så er der en ret stor risiko forbundet med det. Derimod er boligmarkedet mere stabilt, og ejendommene stiger i værdi lige som alt andet – selvfølgelig med de udsving, der nu og engang rammer boligmarkedet. Lad alligevel være med at springe på hovedet ud i ejendomsinvestering.

En tilstandsrapport giver dig et sikkert overblik over ejendommens stand

Når du investerer i en ejendom, bevarer du pengenes værdi, og så kan du samtidig tjene penge ved at udleje ejendommen.  Som med alt andet, så gælder det om at du gør dig et grundigt forarbejde, inden du kaster sig ud i ejendomsinvestering. Det er trods alt en del penge, der er tale om her. Har du fundet frem til en ejendom, du kan se et godt potentiale i, så få udarbejdet en tilstandsrapport, inden du begynder at byde på den.

Med en tilstandsrapport kan du blive opmærksom på alle de fejl og mangler, man ikke lige kan se med det blotte øje, og ting, som der skal en fagperson til at vurdere. En tilstandsrapport omfatter hele boligen. Det gælder alt fra bygningsværket til elinstallationerne. Det er også her, du blandt andet kan blive gjort opmærksom på fejl såsom punkterede vinduer eller revner i soklen. Det er med andre ord alle de faktorer, der medfører, at ejendommens værdi falder, samt fejl og angler, der skal udbedres – de vil sige en meromkostning for dig.

Bestil en vedligeholdelsesplan, så du kan danne dig overblik over løbende udgifter

Køber du en ejendom med henblik på udlejning, så vil det også være et smart træk at bestille en vedligeholdelsesplan. Her kan du få udpenslet alle de udgifter, der vil komme i forbindelse med at vedligeholde ejendommen. Dette er tal, som du kan bruge, når du skal udregne huslejen til dine kommende lejere. Det giver samtidig et overblik over, om du synes, at der er for meget vedligeholdelse ved den pågældende bolig.

Under vedligeholdelsesplanen går alt fra at holde fliserne på terrassen pæne og rene til udskiftninger i elinstallationerne og hvad der ellers måtte komme af udgifter i forbindelse med at vedligeholde ejendommen, så den ikke falder i værdi men fremstår uden fejl. Uanset hvilken ejendom du investerer i, så vil der komme udgifter til vedligeholdelse. Det gælder også uanset om der er lejere eller ej. Med en vedligeholdelsesplan får du blot et mere præcist tal på, hvor meget det omfatter, hvornår det skal udføres samt hvor meget du kan forvente at det kommer til at koste dig. Det er relevant i forhold til at kunne udfærdige budgetter for vedligeholdelse.

Sørg for at både tilstandsrapport og vedligeholdelsesplan udfærdiges af en byggeteknisk rådgiver med erfaring inden for området.