Teambuilding med Virtual Reality

Overvejer du at tage dine medarbejdere med på en teambuildingstur, men har du ikke rigtig nogle idéer til sjove aktiviteter? Måske skulle du prøve virtual reality i din teambuilding, da det virkelig er et område, som er på vej frem, både i Danmark og resten af verden. Læs med og bliv klogere på, hvordan du kan bruge det.

Det kan give et godt afbræk i hverdagen at bruge teambuilding og andre former for medarbejderpleje. Det er dog ikke altid, folk er så oplagte til at tage på overlevelsestur i skoven, hvor det meste positive bliver overskygget af regn og rusk. Der findes dog også andre måder, du kan samle dine ansatte og samtidig give dem en læring med på vejen.

Hvad er virtual reality

Er du lidt i tvivl om, hvad det egentlig betyder, når folk siger virtual reality, så er du ikke den eneste. Du er dog formentlig stødt på det tidligere, måske uden at kende betegnelsen. Virtual reality, som forkortes VR, er en form for moderne teknologi, som kan give nogle helt anderledes oplevelser. Det sker gennem computere og specielle briller, som kan give en ekstremt livagtig oplevelse af de ting, du ser. Det bruges fx til biograffilm, hvor brillerne er udstyret med en særlig skærm.

VR er faktisk ikke et nyt fænomen, men teknologien har i mange år haltet så meget, at oplevelsen ikke rigtig kom op, hvor det var ønsket. Det er den dog nu, og det er samtidig muligt at betale sig fra at anskaffe sig udstyr eller prøve det i forskellige sammenhænge.

Det er muligt at anskaffe sig de specielle VR-briller, så man altid har en sjov mulighed på arbejdspladsen. Det kan bruges som en form for teambuilding, at man samles om VR, og dermed har nogle ting at snakke om.

Hvordan kan det bruges fagligt

Der findes mange måder, hvorpå VR kan bruges i faglige sammenhænge. Er du opsat på din teambuilding, kan du invitere medarbejderne med til nogle VR-timer, hvor de skal opleve forskellige ting gennem 3D eller 4D og herefter løse nogle opgaver sammen. Det er særligt oplagt, hvis du har med grafikere eller arkitekter at gøre, som kan få en ny vinkel på deres arbejde gennem VR.

VR er også blevet et tema i skolerne, da det kan give nogle helt nye indlæringsmetoder til børn. Det kan blandt andet bruges i forbindelse med biologi eller naturfag, da man kan få følelsen af at komme helt tæt på naturen eller sjældne dyr gennem VR.

Du kan læse mere om teambuilding med Virtual Reality her.

Virtual Reality er kommet for at blive

Der er ingen tvivl om, at der i mange år har været skeptiske miner, når man talte om VR. Det skyldes først og fremmest, at teknologien ikke helt har kunnet følge med de høje forventninger. Samtidig er det ret tydeligt at se, at denne form for underholdning skal være helt i topklasse, før det fungerer.

Der er dog ingen tvivl om, at VR er kommet for at blive i mange år, da man nu endelig har fået helt styr på teknikken og fået sænket priserne til et acceptabelt niveau.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*