Undgå at blive stresset på job: Får du nok søvn?

Dame drikker kaffe og arbejder

Det gennemsnitlige menneske sover en tredjedel af sit liv. Det vil sige 8 ud af døgnets 24 timer. Sådan i snit, selvfølgelig. Som helt lille og som barn har man brug for mere søvn, og det gør sig faktisk også gældende for teenagere – selvom denne aldersgruppe ofte ikke vil være ved det.

Som voksen lyder forskningen på at man kan nøjes med at få 7-8 timers søvn om natten. Virkeligheden ser dog anderledes ud for mange. Da der er så mange ting, der skal nås i løbet af dagen, og mange bekymringer, som skal tænkes på, får nogle sovet al for lidt. Dette er ikke godt, da søvn om noget hænger sammen med ens præstation på jobbet.

Føler du dig stresset, udkørt eller presset? Har du overvejet, om det kan have noget med din søvn at gøre?

Det sker der mentalt, hvis du ikke får sovet nok

Har man fået en enkelt nats dårlig søvn, ja, så går det nok. Ofte kommer man ud for noget i sit liv, som kan give bekymringer, der kan holde en vågen om natten. Det kan også være, at man er kommet sent i seng på grund af overarbejde, hyggeligt samvær med andre eller en tredje grund. Er det blot for en enkelt nat, er der som regel ingen skade sket. Men viser det sig at være et mønster, så er det vigtigt at være på vagt, så det ikke bliver til en vane.

For hvad er det egentligt der sker med hovedet, når man ikke får nok søvn? Du vil normalt først kunne mærke det som at du føler dig træt. Mentalt kan det kan få dig til at tænke uklart, have et negativt syn på tingene, og blive svær for andre at omgås. At have det sådan kan over længere sigt føre til stress, da det kan blive svært for dig at bevare det rigtige syn på tingene.

Oplever du derfor stress i mindre eller større grad på dit arbejde, kan det være en god idé at tage et kig på dit søvnmønster. Måske oplever du, at bedre søvn er det, der skal til, for at du igen kan være velfungerende.

Det kan du gøre for at få en bedre nattesøvn

Hvad kan man så helt praktisk gøre for at få en bedre nattesøvn? Først og fremmest må du beslutte dig for at gå i seng på et bestemt tidspunkt, så du har mulighed for at få de timers søvn, du har brug for.

Derudover kan du overveje, om en ny seng vil kunne gøre en forskel for dig. Nogle gange kan det være madrassen, som er slidt eller ubehagelig for dig at sove på. Så er det godt at det er nemt at få en ny billig boxmadras. Med en billig boxmadras vil du for relativt få kroner kunne fornye din sovesituation, og få bedre søvn. Det kan derfor være godt at overveje, om du kunne få noget ud af at investere i en billig boxmadras.