Undgå smerter med den rigtige mus

Vi kender alle det der med at vi som iværksætter sidder og arbejde lidt længere end alle andre som har et 8-16 job. Vi sidder typisk foran computeren i rigtig mange timer, hvilket gør at vi bruger vores hænder og ja faktisk og arme.

Hos nogen påvirker det aldrig ens krop uanset hvor meget man arbejder men for nogen kommer det pludselig og når man først har fået det, så skal der ikke meget til at man får det igen.

Det der er tale om her er seneskedehindebetændelse, en satan uden lige og det er derfor vigtigt at man har de rigtig redskaber til når man arbejder.

Først

Det allerførste man bør gøre er at skaffe sig en rigtig mus, og nej det er ikke sådan en normal mus som vi kender den. Det er en rollemus. En rullemus er mus som er ergonomisk korrekt. Den sørger for at du slapper af i hænderne når du arbejde både med musen og ikke mindst dit tastatur.

Det er vigtigt at man finder den rette mus og et godt råd er at betale lidt mere for at få kvalitet, for der er stor forskel. De lidt billigere udgaver, har en bar som ikke glider lige så godt, har en mekanisken klikken og støtter dårligere end hvis man vælger en lidt dyre udgave.

Prøv før du køber

Uanset hvad du vælger af ergonomisk mus, så er det vigtigste at du prøver dem før du køber dem. Og det kan du heldigvis mange steder. Her kan du typisk prøve musen i 30 dage og så kan du teste en ny eller købe den du har testet. Det er som regel altid helt nye du får.

Mellem alle musene du vælger er der en forhøjer til dit tastatur. Det er meningen at det skal lægge lidt længere nede end selv musen, men det må heller ikke være for langt ned, da du så bøjer i hånden for meget, men et lille knæk i håndledet er en god ting, for så kommer blodet nemmest igennem ud til hånden.

Så få dit udstyr i orden allerede i dag, så du slipper for smerter i håndled resten af dit liv. Det er et helved når det først er sket og man skal typiske bruge 14 dages hvile for at få hævelsen og smerten væk hver gang.

Denne tekst er skrevet med en Contour Red Plus sammen med et Mac keyboard.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*