Alt hvad du skal vide om at opretholde en hjemmeside

Person taster ting ind på computeren

Vil du blive klogere på opstart og opretholdelse af en hjemmeside? Så kan du blive klogere her, men hvis du endnu ikke er kommet i gang, får du her lidt introduktion til emnet.
Først og fremmest skal du finde et domænenavn. En hjemmeside kan oprettes af alle, både private personer men også virksomheder. Når man opretter et domænenavn, bør navnet hedde noget med ens eget eller virksomhedens navn og services. Et domænenavn er din hjemmesideadresse, så dette domænenavn kan kun ejes og tilhøres af en person eller virksomhed.

Webhotel og hosting

Når man opretter en hjemmeside og et domænenavn, skal man have det gemt på et webhotel. Et webhotel er lidt som navnet siger. Det er en slags hotel hvor der gemmes mange forskellige hjemmesideadresser. Man er nødt til at betale for et webhotel, ellers kommer din hjemmeside ikke til at være offentligt tilgængelig. Hvis dette sker, er der ikke mulighed for dine forbrugere at finde hjemmesidens navn og domænenavn, også kan din hjemmeside ikke findes på internettet.

Hosting betyder det samme som et webhotel. Et hosting firma tilbyder det samme som et webhotel, som går ud på at opbevare din hjemmeside på deres server.

Vælge den rigtige hosting udbyder

Der er flere der tilbyder at opbevare din hjemmeside på deres server, så det kan være svært at vælge din kommende udbyder. Det du skal gå efter inden du beslutter dig er:

  • Servicen til dit webhotel
  • Hastigheden på hjemmesidens grafik og tekst. Det er vigtigt for dine forbruger, at hjemmesiden er hurtig til at indlæse billeder og tekst. Du taber kunder / forbrugere, hvis den er for langsom til at indlæse sidens indhold.
  • Priserne på webhotellet
  • Om der er plads til at have flere domænenavn under samme abonnement. Dette kan være en god ide i tilfælde af, at du vil have flere hjemmesider og domænenavne.

Dit webhotel er din sikkerhed på at din hjemmeside kommer rigtigt op at køre fra start. Derfor er det en fordel, hvis man anvender den rette udbyder, som passer til dig og dit behov.

Så meget koster det at opretholde en hjemmeside

Der er forskellige priser på hosting af din hjemmeside. En hosting udbyder har forskellige prisepakker, hvilket kan gøre det mere uoverskueligt at gennemskue hvad det egentlig er du betaler for. Man kan få nogle billige løsninger og man kan få nogle dyrere webhoteller. Priserne varierer ofte fra hinanden, men typisk lægger webhotel på alt fra 9.00 kroner helt op til et par tusinde kroner om måneden. Dette kan godt lyde lidt voldsomt prismæssigt. Men hvis du har din hjemmeside hos en webdesigner, det vil sige hvis der er en udbyder der tilpasser og redigere din hjemmeside, koster det ekstra fordi design og webhotel er hos den samme udbyder. Hvis du selv vil tilpasse og redigere din hjemmeside efter dit behov, kan du med stor fordel anvende en af de billigere løsninger. Endvidere er der abonnement på domænenavnet, som skal betales en gang om året.