Danmarks yngste vinder af E-handelsprisen vil være den største ved siden af skolen

virksomhed

Danmarks yngste vinder af E-handelsprisen vil være den største ved siden af skolen

De fleste studerende landet over brokker sig over lange skoledage, tiltagende mængde lekter og et større karakterpres end de kan holde til. Det burde de alt sammen ikke gøre, hvis de var klar over en af deres medstuderendes dagligdag. Udover gymnasiet passes en af danmarks hurtigst voksende webshops kåret som “årets ener 2018” i dansk internethandel og dertil svømmes der 7-8 gange om ugen på eliteplan. Hans navn er Daniel Johannesen og er indehaver af virksomheden Watery.dk – ved siden af gymnasiet altså.

Som 17-årig fik Daniel ideen til det der senere skulle blive en særdeles god ide. Det var i Februar 2016, hvor han en dag efter en svømmetræning kom til at snakke med sine svømmevenner om at de egentligt alle købte deres svømmeudstyr i udlandet og altså ikke i Danmark. De syntes hvert enkelt udvalgtet var stort, prisen var unødvendig høj og der var ingen hjælp at hente i de danske shops.

Og da Daniel tidligere havde erfaring med iværksætteriet, så blev den snak ved med at sidde i hovedet. Kunne han måske gøre noget ved det problem.

Det viste sig at det kunne han godt.

I løbet af sommeren fik han ansøgt hos statsforvaltningen om lov til at drive virksomhed. Det fik han nej til hele to omgange fra staten. Løsningen blev at hans far stigede virksomheden i hans navn, således han kunne komme i gang.

Ret hurtigt fik han købt varer hjem, lavet en webshop og pludselig var han i gang. Også gik det stærkt.

I sommeren 2018 vandt han som den yngste nogensinde E-handelsprisen som “årets ener”. Desværre kunne han dengang ikke blive og feste, for dagen havde han en af sine afsluttende eksamener i gymnasiet.

Her 6 måneder senere har han et klart mål om at lave danmarks største webshop for svømmeudstyr og badetøj. Det er stille og roligt ved at være nået – så om få måneder lancerer han også i Sverige og Norge, således resten af Skandinavien kan indtages.

Men det viser ret tydeligt hvad der er muligt i Danmark, så længe man tror på det og er klar til at arbejde røven ud af bukserne. Også ved siden af gymnasiet, hvis man får den rigtige ide.