Det handler om oplysningen

Oplysning

Det er så småt ved at være os bevidste, at vi skal passe på miljøet, og alle har et ansvar. Problemet kan sommetide være, at vi ikke kender til alle de steder, hvor vi kan tænke grønnere. Vidste du fx, at der var lavet miljøvenlige tonere og blækpatroner. Hvis ikke, så læs mere om miljøtoner her.

Køb kvalitet, når du køber inventar

Du kan nok ikke komme udenom, at der skal købes et møbel i ny og næ, for du skal jo trods alt have noget at sidde i. Du ved jo godt, at det tager hårdt på miljøet, hver gang du forbruger, så derfor er det på tide med nogle tips til, hvad du kan gøre for at handle med lidt bedre samvittighed næste gang. En god idé, når du alligevel har besluttet dig for at bruge penge på et nyt møbel fra Inventarland.dk, er at købe høj kvalitet. Fordelen ved at smide lidt ekstra penge efter dit næste køb, er at det holder i længere tid, og på den måde, skal du ikke ud på jagt efter et tilsvarende kort tid efter. Dette kan altså spare kloden for en masse CO2-udledning, og i længden sparer du sågar penge i og med, at købet bliver et af de mere sjældne.

Hvor kan du spare i hverdagen?

At leve vegetarisk er ikke et sjældent syn efterhånden. Mange danskere har taget denne livsstil til sig. Det kan være, at du ikke helt er nået dertil endnu, men du har måske overvejet, hvordan det ville være. Du kan starte i det små med en kødfri dag om ugen og efterhånden som du finder ud af, at det ikke er så slemt, kan du regulere i antallet. Alle tiltag er en hjælp, så du behøver altså ikke at omlægge din livsstil fuldstændig for at bidrage i en bedre retning. Et andet lille tip, du kan tage til dig, er at pejle efter de danske varer, når du er i supermarkedet og købe ind. På den måde støtter du det lokale og nationale, og du kan have god samvittighed velvidende, at varen, du køber, ikke har belastet miljøet med den lange transport.

Genbrug er vejen frem

Det mest miljøbevidste valg, man kan tage, når man alligevel skal forbruge, er at gå genbrugs-vejen. Der gemmer sig tit og ofte skjulte skatte blandt folks aflagte tøj, nips og møbler. Ikke nok med, at det er en grøn løsning, så støtter du også et godt formål. For at bidrage til denne kæde, så overvej næste gang, du skal til at smide noget ud, om du ikke hellere skulle give det videre til din lokale genbrug, så andre kan gøre brug af det. Selvom det ikke falder i hak med din stil længere, er det heldigt at mangfoldigheden gør, at der nok er én, hvis smag, det rammer.