Får dine medarbejdere fri til tandlægebesøg? Flere springer besøget over

Tandlæge

Har du sprunget et eller flere tandlægebesøg over de sidste par år, så er du bestemt ikke alene? Rigtig mange får ikke automatisk fri til tandlægebesøg, og det er blot én forklaring på, hvorfor flere springer over.
Det er faktisk ca. hver 4. dansker der ikke går til tandlæge regelmæssigt, og tallet er blevet højere under corona-epidemien.
Det kan være både dyrt og sundhedsskadeligt at undlade at gå til tandlæge, men der kan være flere grunde til at du og andre danskere gør det.

I dag ved man at tandsundhed også hænger sammen med sundhed og sygdom i resten af kroppens system. Især tandkødsbetændelse og paradentose kan være noget af det, som kan give problemer i resten af kroppens kredsløb. Bliv klogere hos www.tandbro.dk.

Det kan være svært at få råd

Undersøgelser viser at det især er unge og folk fra lavindkomstgrupper der ikke går regelmæssigt til tandlægen.
Men faktisk er det ikke nødvendigvis dyrt at gå til tandlægen, hvis man overholder de regelmæssige besøg. Mange frygter dog en høj regning og bliver derfor væk.
Har du brug for dyr behandling så kan du lave en ordning med de fleste tandlæger, nogle tilbyder forskellige former for finansiering, tal med din tandlæge om det.

Folkesundheden er generelt steget hen over de sidste 50 år, og det påvirker også tænderne, så de fleste danskere kan nøjes med et tandlægebesøg om året.

Bange for tandlæger

Hvis du er bange for tandlægen, er du bestemt ikke alene. Der kan være mange grunde til at have angst i forbindelse med tandlægebesøget, nogle frygter smerterne, eller at de ikke har kontrol når de ligger i stolen.
Har du ikke været til tandlæge længe, kan frygten for hvor omfattende dine problemer kan være, også være med til at du er bange. Det er en angst der kun bliver værre med tiden.
Tandlæger oplever dagligt patienter der har tandlægeskræk, og de fleste er rigtig dygtige til at hjælpe, igen handler det om at du bliver nødt til at tale med tandlægen.

Skammer du dig?

Har du i en periode ikke haft råd, har du været bange, eller har du bare tænkt at tandsundhed ikke betød så meget, og så er du ikke lige kommet afsted til tandlægen, så er du heller ikke alene.
Mange ender med at skamme sig over de udeblivende tandlægebesøg, og derfor har de svært ved at komme til tandlæge.
Du skal huske at du ikke behøver at gå til din gamle tandlæge. Find en ny tandlæge og forklar at du ikke har været afsted længe, du behøver ikke sige hvorfor. Tandlæger har forståelse for at mange ikke har været afsted længe.