Forbedr iværksætter-kontormiljøet ved at gøre det ergonomisk

ergonomisk arbejde

For bare halvtreds år siden så vores arbejdsliv meget anderledes ud. Dengang havde vi en stor arbejderklasse. De knoklede enten på fabrikker, arbejdede i marken eller lavede andet hårdt fysisk arbejde. Godt nok fik de deres daglige motion, men mange blev også nedslidte i processen.

I dag nedslider vi os på en helt anden måde. Mange folk har ikke længere et fysisk hårdt arbejde. De fleste job foregår på et kontor, hvor man sidder stille hele dagen. Det viser sig, at det kan være ligeså nedslidende, men på en helt anden måde.

Det er meget usundt at sidde ned hele dagen. Det kan skade indvoldene, og det kan føre til mange livsstilssygdomme. Derfor er det vigtigt, at du indretter dit kontormiljø ergonomisk. Men hvad vil det sige?

Hvad er ergonomi?

At noget er ergonomisk, vil kort sagt sige, at det er med til forebygger skader. På et kontor skal man sidde på en stol ved et bord og kigge ind i en computerskærm. Dette er ikke naturligt at gøre for kroppen i mange timer.

Med ergonomisk indretning kan man forbedre ens medarbejders sundhed. For eksempel kan man anskaffe en ergonomisk kontorstol, disse er gode for ryggen, kig her: https://Ergonomien.dk/.

En god ergonomisk stol er en, hvor du kan rykke frem og tilbage på, og den skal nemt kunne indstilles til din højde.

Det samme gælder for kontorbordet. Et godt ergonomisk kontorbord skal kunne indstilles i højden. På den måde kan medarbejderne stå op og arbejde, hvis de har behov for det.

Der findes mange andre kontorartikler, som kan udskiftes med et ergonomisk alternativ. Et moderne kontor skal helst have så mange af dem som muligt. Det skaber mere glæde på arbejdspladsen, og det forhindrer, at folk blive meget syge.

ergonomisk kontorstol
ikke ergonomisk arbejdsstilling