God søvn er altafgørende for din arbejdseffektivitet

Søvn

Et velfungerende arbejdsliv afhænger af mange forskellige ting. For at trives på en arbejdsplads, er det selvsagt vigtigt, at du laver noget, du kan lide at lave. De færreste af os kan opretholde energien i et arbejde, som vi finder trættende og meningsløst. Det er også væsentligt, at du kommer godt ud af det med dine kollegaer. Du bruger nemlig omtrent en tredjedel af dit liv på at omgås disse mennesker. Dertil er det essentielt, at du opretholder en fornuftig balance mellem arbejde og fritid.

Måden, du tilbringer din fritid på, har faktisk en enorm betydning for dit arbejdsliv – og en god søvnrutine er altafgørende for din evne til at præstere målrettet og effektivt på arbejdspladsen.  Desværre oplever flere og flere danskere, at det kniber på søvnfronten, og dét er der flere grunde til.

Om søvnproblemer

Søvnbesvær er en tilstand, som karakteriseres ved, at du enten har svært ved at falde i søvn, svært ved at sove igennem en hel nat eller vågner for tidligt. Har du søvnbesvær, vil du ofte opleve muskelømhed, hovedpine, koncentrationsbesvær og tristhed og træthed i løbet af dagen.

Op mod 20% af den danske befolkning lider af enten seriøse søvnproblemer eller kronisk søvnløshed. I alt 40% af de voksne danskere udtaler, at de generelt sover dårligt om natten. Men hvad forårsager egentlig disse søvnrelaterede problemer?

Årsager til søvnbesvær

Søvnproblemer kan have flere årsager. Hvis du er stresset, følelsesmæssigt ustabil eller deprimeret, er der en rigtig god chance for, at du har svært ved at sove om natten. Du oplever sikkert også, at du vågner flere gange i løbet af en nat. Har du fået ny seng eller befinder du dig et fremmed sted, kan det også være en udfordring at falde til ro. Derudover har dine gængse og hverdagslige vaner også en betydning for dine søvnomstændigheder. Overdrevet skærmforbrug, større måltider og indtagelse af kaffe er fremtrædende fjender af søvnen.

Gør din arbejdseffektivitet højere med god søvn

Hvis du læser denne tekst, kender du sikkert følgende situation. Du har en hektisk arbejdsuge, hvor der kræves meget af dig. Måske har du møder med vigtige forbindelser, og måske skal du oplære en nystartet kollega. De konkrete arbejdsopgaver er i denne forbindelse underordnede. Pointen er, at du ikke kan finde energien frem til noget af det, fordi du har brugt hele natten på at forsøge at få den tiltrængte hvile. Du kan ikke koncentrere dig, og du ender med at føle dig stresset og utilstrækkelig. Situationen er almen. Heldigvis er der hjælp at hente på https://sovneksperterne.dk/.

Tips og tricks hos Søvneksperterne

Søvneksperternes hjemmeside er dedikeret til dig, der lider af søvnbesvær. På siden finder du en lang række artikler, som kan hjælpe dig med at få løst dette irriterende problem.

Siden tester blandt andet en lang række senge, dyner, madrasser og puder. I selskab med Søvneksperterne kan du tilmed blive meget klogere på selve lidelsen, på sengetyper og på kendetegnene ved den velfungerende søvnrutine. Tag et kig – og sov godt.