Gør årets julefrokost sjovere med underholdning

Julefrokost med firmaet hvor alle drikker alkohol

Julefrokoster er noget af december måneds absolutte højdepunkter. Hvad end det er med familien, arbejdet eller blot vennerne, så sætter julefrokosten altid en feststemning i gang. Det er et ædegilde uden lige, og ofte er der også godt med alkohol på bordet. Men hvad med underholdningen?

Underholdning til julefrokost er mindst lige så vigtigt som både mad og alkohol. Det sætter hele stemningen for aftenen. Er man fest og farver, humor eller gode gamle selskabslege? Uanset hvad, så har vi en række gode bud på, hvordan du kan gøre årets julefrokost sjovere med underholdning.

Trylleri, komik eller god musik?

Når først man har alt det praktiske på plads med antal gæster, mad osv. så er det på tide at tænke på aftenens absolut vigtigste punkt. Underholdningen. Hvilken retning vil man gerne vil gå i? Og hvor mange penge har man til det?

Er der mest stemning for at et band kommer og sætter gang i festen? Det er især oplagt til de store firmajulefrokoster, der foregår rundt omkring i landet. Det kan også være, at man vil booke en komiker. Hvis lattermusklerne skal trænes, så er det oplagt at få noget komik på tallerkenen.

Slutteligt er trylleri også en mulighed. Her er der ofte god mulighed for at publikum bliver inddraget. Det kan både være sjovt og spændende. Især når Peter fra marketing har fået lidt for mange øl at drikke.

Små lege til de uformelle julefrokoster

Holder man en privat julefrokost for venner og bekendte, er der fortsat stadig gode muligheder for at få en sjov aften. Der findes nemlig et hav af selskabslege, der virkelig kan gøre aften sjov.

Et hit hos mange er lege, hvor alle er inddraget på samme tid. Find ud af hvor mange I bliver først. Lad os sige I bliver 14, så skal I skrive 14 lapper papir, hvor der står noget man skal gøre i løbet af aftenen. Et eksempel kunne være at snige mad over på sidemakkerens tallerken, altid holde bordherrens glas fuldt eller måske at holde en tale. Det er sjov måde at komme i kontakt med hinanden.

Underholdning til julefrokost: En klassiker og en nyfortolkning

En god gammel klassisk underholdning til julefrokost er pakkeleg. Mange spiller også dette til juleaften, men det er bestemt også sjovt at gøre til julefrokosten. Aftal på forhånd, hvor mange penge, I må bruge på gaverne – og find gerne nogle sjove og skøre nogle. Sæt æggeuret og lad ellers terningerne gå på runde.

Der findes også en nyfortolkning af denne. Den er dog langt fra børnevenlig, og skal kun være til de voksnes julefrokoster. I kan forsøge jer med shots-pakkeleg. Hæld en hel masse shots op og stil dem i midten. Dem der slår en seks’er, må uddele et shot til en anden person. Efter denne leg vil alle helt sikkert være godt i stødet – så pas på med ikke at lave for mange shots. Det er også en god idé at spare på det hårde spiritus, så Onkel Morten ikke går i gulvet efter for meget snaps.