Gør dig disse økonomiske overvejelser inden en forretningsrejse

forretningsrejse

Der bør ikke herske tvivl om, at en forretningsrejse kan koste mange penge. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke kan være en god investering. Derfor er det vigtigt, du altid gør dig en række økonomiske overvejelser forud for en forretningsrejse.

Hvad bør jeg overveje inden en forretningsrejse?

Som angivet herover, så er der mange ting, du bør overveje. Én af de ting, du bør overveje, er hvad formålet med forretningsrejsen er. Er det et møde med en potentiel kunde? Skal du mødes med en leverandør? Eller skal du deltage i konference, der potentielt kunne udvide dit netværk med vigtige personer?

Det er essentielt, at du forud for rejsen vurderer, hvorvidt det kan være en rejse, der resulterer i forbedret kontakt med leverandører og samarbejdspartnere eller nye kunder. Føler du, du har gode forudsætninger for at skabe positiv ROI, så er det en god investering, og derfor bør du ikke holde igen.

Find ud af, hvad det koster

Det er også en god idé at finde ud af, hvad det koster. Er du nystartet eller driver en forretning, der endnu ikke er løbet i gang, så kan virksomhedens cashflow være presset. Derfor kan det være afgørende, hvad rejsen koster, da der selvfølgelig skal være plads i budgettet.

Du bør derfor regne på pris for transport og indlogering. I denne sammenhæng bør det ligeledes overvejes, hvorvidt du kan spare på disse aspekter. Det er næppe en nødvendighed, at du flyver Business Class og indlogerer dig på Marriott. Mindre kan også gøre det – specielt i opstartsfasen.

Kan det gøres billigere?

Som angivet herover, så bør du altid fokusere på at minimere dine omkostninger i erhvervsøjemed. Ikke dermed sagt at forretningsrejser er spild af penge. Det kan være rentable investeringer, der kan hæve din forretning til næste niveau. Det kræver dog, du vælger de forkerte forretningsrejser fra.

Ønsker du eksempelvis at deltage i en branchespecifik konference i Dubai, som senere på året også afholdes i Berlin? I så fald er der penge at spare ved at vente. Du får samme udbytte (og potentiel samme afkast) – det er blot billigere at rejse til Berlin sammenlignet med Dubai.

Der findes ligeledes flere tips og tricks, du kan benytte, hvis du ønsker at minimere dine omkostninger i forbindelse med bestilling af rejsen. Er det noget, du ønsker at søge inspiration til, så læs mere, inden du bestiller din forretningsrejse.