Indfør ergonomiske fordele på arbejdspladsen i form af møbler

ikke ergonomisk arbejdsstilling

Ergonomi, hvad er nu det for noget? Du har måske hørt ordet før, uden helt at være sikker på, hvad det nu lige betyder. Ergonomi, eller ergonomisk, er et godt ord at kende, da det kun betyder gode ting for dig og dit helbred. Helt simpelt er det et term, som dækker læren om ergonomiske redskaber, der forhindrer uhensigtsmæssige arbejdsrelaterede lidelser. Det kan blandt aflastes gennem de rette møbler.

Hævesænkeborde til din optimale stilling

Med hævesænkeborde på arbejdspladsen, kan du helt selv bestemme højden på dit bord. Det er således et arbejdsbord med en hævesænke-funktion i benene. Det betyder også at du ikke behøver at sidde ned hele dagen, da du blot kan køre benene helt i top, og stå op ved bordet. Dette er en særlig smart funktion for dem der arbejder med computer, da det giver dem en mulighed for at stå op. Du kan altså både hæve bordets højde, så du kigger ligefrem, og dermed aflaster din nakke/skuldre, men du kan også aflaste din ryg, ved at stå op ved bordet. Stående arbejde har også vist sig at forbrænde langt flere kalorier, end ved stillesiddende arbejde. Derfor kan der også her være en god mulighed for at holde figuren og den slanke linje, også selvom du ikke får pulsen op.

Find en stol der kan justeres

At tro på at alle mennesker kan sidde lige godt på den samme stol, er naiv tænkning. Naturligvis skal man have mulighed for at justere på stolen, således at den passer til kropstype og kropsholdning. Og får du smarte ergonomiske borde til arbejdspladsen, kan du lige så godt også skaffe ergonomiske stole. Der findes mange modeller på markedet, og hvilken en du skal vælge, afhænger af hvilken situation du skal bruge den i. Skal det være foran computeren, eller blot til et møde? Med eller uden højt ryglæn? Nogle vælger endda at sidde på en gummibold, da det også aflaster ryggen på en hensigtsmæssig måde. Således er der altså mange muligheder at vælge imellem.

Optimer arbejdseffektiviteten

At skaffe gode arbejdsmøbler til arbejdspladsen handler jo ikke kun om komfort. Det handler i den grad også om at forhindre medarbejderne udvikler lidelser under arbejdet. Men udover at forebygge lidelser, så spiller komforten også en rolle. Gode møbler kan hjælpe på arbejdsmotivationen, og det kan i mange tilfælde hjælpe enormt på arbejdseffektiviteten på arbejdspladsen.