Kontorudstyr er et must – også selvom arbejdet foregår digitalt

kontorudstyr

Forbinder du kontorudstyr med et rodet skrivebord? Prøv at vende det om og tænk på, hvor meget struktur og orden i dine arbejdsopgaver, kontorudstyr kan være med til at skabe. Kontorting har forskellige funktioner og fordele. Læs med her for inspiration til, hvordan du kan anvende forskelligt kontorudstyr til at få styr på dine arbejdsopgaver. Også selvom dit arbejde foregår digitalt.

Strukturer arbejdet med en papirkalender

Med en papirkalender kan du nemt overskue arbejdets pligter og gøremål. At tjekke sin papirkalender kræver ikke, at du har strøm på mobilen eller sidder foran computeren. Papirkalenderen kan du hurtigt åbne for eksempel på vej til et møde. Og så fås den helt ned til lommestørrelse. Med en papirkalender sender du et signal om, at du har orden i tingene. Invester eventuelt i et vægstativ til den. Det skaber en ro i sindet at kunne se sine planer foran sig. 
Samtidig kan en papirkalender nemt gøres mere personlig end en digital kalender. Du kan ved hjælp af lim eller tape indsætte billeder af dine nærmeste. Billederne kan gøre det mere motiverende at åbne kalenderen. Det er også en god idé at vælge en kalender med god plads til notater. Her kan du skrive små opløftende og motiverende citater eller lave dagbogsoptegnelser omkring din oplevelse af arbejdsgangen. 
I papirkalenderen kan du fremhæve vigtige pointer og gøremål med lysmarkeringspenne. Du kan også skabe orden over arbejdsopgaverne med farvede blyanter eller tuscher. For eksempel kan du skrive skitser fra mødet med blåt og deadlines med rødt. Selvklæbede faner kan også gøre det lettere at huske arbejdsopgaver og gøremål. Sæt dem på udvalgte kalendersider, eventuelt med en lille note på.

Skab orden i papirarbejdet

Selvom arbejdet foregår digitalt, kan der sagtens være papirarbejde at tage stilling til. Det gælder for eksempel regninger og lønsedler. Måske har du glæde at små håndskrevne huskesedler og noter. Det er ofte en god idé at printe papir ud, highlighte pointer og skrive noter i hånden. Det er sundt med et afbræk fra computeren i ny og næ. For få pauser fra computeren kan give hovedpine og trætte og tørre øjne. 
Det er oplagt at investere i gode mapper og papirholdere til skrivebordet. De samler papirarbejdet og skaber orden på skrivebordet. Du kan også købe små stående noteholdere, som du kan klemme relevante noter fast i, så du kan se og huske dem. 
Det kan være gavnligt at hænge en opslagstavle op på kontoret. Her kan vigtige papirer få plads. Du kan for eksempel udskrive en telefonliste over dine kollegaers telefonnumre og hænge den op. Eller du kan ophænge huskelister, små arbejdscitater eller vigtige regninger. Papirarkene kan hænges op med klips eller tegnestifter. Opslagstavlen er også et must i mødelokalet. 
Forkæl dig selv med nyt kontorudstyr og få ro og orden på dit skrivebord.