Mange tandlæger er specialiseret i at lave tandkroner

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal have indsat en tandkone eller ej? Bare rolig, mange tandlæger er specialiseret i at lave tandkroner. Før du kan vurdere, hvor vidt du skal have en tandkrone indsat eller ej, er det vigtigt, at du har en masse generel viden om tandkroner eller ej. Derudover er det vigtigt, at du har information om, hvordan tandlæger egentligt indsætter og behandler tandkroner. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får alt den information, du skal bruge! Måske vil du blive overrasket.

Hvad er en tandkrone?

For at du kan tage en velovervejet beslutning om, hvor vidt du skal takke ja til en tandkrone eller ej, er det vigtigt, at du har den rette viden om, hvad en tandkrone egentligt er. En tandkrone er en behandling, hvor der sættes et slags låg eller en hætte på din tand. Tandkronen er med til at forstærke tænder, der er skrøbelige, eller som kræver en smule ekstra støtte. Du kan for eksempel få en tandkrone på en tand, der er knækket. For at du kan få påsat en tandkrone, er det vigtigt, at man fjerner en del af tanden. Dette er nødvendigt for, at tandkronen kan sidde fast på tanden. Når man skal fjerne en del af tanden, foregår det ved en nedslibning. Det er en hurtig og let behandling, og du har derfor intet at bekymre dig for! Hvis du vil vide mere om, hvad en tandkrone egentligt er, kan du besøge https://tvstork.dk/behandlinger/tandkroner/.

Hvordan vurderer tandlægen behovet for tandkrone?

Måske vurderer du ikke selv, at du har behov for en tandkrone, men din tandlæge kan se anderledes på det! I nogle tilfælde er det nødvendigt, at man for påsat en tandkrone. Før dine tandlæger vurderer, hvor vidt du har behov for en tandkrone eller ej, foretager din tandlæge en grundig undersøgelse af dine tænder. I nogle tilfælde er dine tænder ikke skrøbelige nok til, at du har behov for en tandkrone. I denne situation kan lægen vælge andre former for behandlinger som eksempelvis en rodbehandling. Vurderer din tandlæge dog, at dine tænder har behov for en tandkrone, er din tand så skrøbelig, at dette er den eneste løsning. Vurderer din tandlæge, at behovet for en tandkrone er der, er det vigtigt, at du lytter til tandlægens anbefalinger! Stil spørgsmål undervejs, så du er 100 procent indforstået med, hvad du går ind til.

Hvilke tandkroner findes der?

Du tror det måske ikke, men der findes et hav forskellige tandkroner. Går man kun få år tilbage, var det faktisk på mode at få påsat en tandkrone af guld – også selvom det ikke nødvendigvis var nødvendigt! I dagens Danmark findes der dog et hav af forskellige tandkroner, du kan vælge imellem. Du kan blandt andet vælge en smuk tandkrone i keramik, hvis du ønsker, at den skal matche dine tænder præcist. Du kan finde dine tandkrone muligheder hos din tandlæge. Nogle tandlæger har et stort udvalg af forskellige tandkroner, mens andre tandlæger har få.

Hvordan plejer du din tandkrone?

En tandkrone kan som tidligere nævnt være nødvendigt for, at dine tænder kan holde i mange år. Derfor er det vigtigt, at du passer og plejer din tandkrone gennem årene. Mange tror, at en tandkorne holder for evigt, når den først er kommet på. Dette er dog ikke altid tilfældet! Sørger du ikke for at holde pleje din tandkrone, kan den falde ud. Når din tandkrone er påsat, er det vigtigt, at du holder dine tænder rene. Dette gør du blandt andet med omhyggelig tandbørstning med tandbørste og tandpasta. Desuden kan du pleje dem med tandtråd og tandstikker.