Moderne ledelse skaber det bedste grundlag for iværksætteri

forretningsmand

Danmark har længe været et land, som er kendt for sine velfungerende og succesfulde virksomheder. Det skyldes at Danmark er et land, hvor der er masse åbenhed og gode vilkår for private erhvervsdrivende. Det skyldes især også, at Danmark er meget moderne orienteret.

Det er derfor heller ikke mærkeligt, at der i Danmark for tiden udklækkes et væld af nye, unge iværksættere. Iværksætteri, innovation og entreprenørskab er nemlig en moderne form for erhverv, som vinder mere og mere indpas på arbejdsmarkedet. Her handler det om at være modig, nytænkende og kreativ.

Iværksættere kræver også struktur

Desværre ser man ret tit, at et nyopstartet iværksætterprojekt er præget af store elementer af rod og kaos. Det skyldes en generel formodning om, at iværksættere behøver masser af kreativ frihed og masser af plads til at boltre sig. Dette kan da også godt være tilfældet, når det handler om selve idéprocessen.

Men så snart et koncept eller et produkt skal udvikles, reklameres for og distribueres, så er der brug for struktur og faste rammer. Og det er her, at du om leder kommer ind i billedet. Hvad end du er leder for dig selv, en lille gruppe eller et større samarbejde af iværksættere, så spiller du nemlig en central rolle.

Hav styr på tropperne

Måske har du selv været med til den kreative udvikling, måske har du ikke. Lige meget hvad, så er din vigtigste rolle som leder for et så moderne og innovativt samarbejde at holde styr på tropperne.

Du skal sørge for, at alle leverer det de skal til tiden. Du skal sørge for, at de arbejder konstruktivt og hele tiden tænker nye ting og udvikler konceptet videre. Og du skal sørge for, at alle de praktiske ting er i orden. Det kan være svært, især i et team med mange idéer og mange store personligheder. Derfor kan du med fordel implementere moderne ledelsesteknikker i din ledelsesstil.

Hvad er moderne ledelse?

Moderne ledelse kan være rigtig mange ting, så det er ikke lige sådan at sætte fingeren på. Noget af det vigtigste er, at du tør at tænke uden for boksen. Du behøver for eksempel ikke sidde på et privat kontor med døren lukket.

Du behøver heller ikke at strukturere jeres møder på samme kedelige måde, hvor én person holder oplæg. Faciliter nogle sjove, anderledes og mere dynamiske møder, hvor kreativiteten får lov til at blomstre. Det vil helt sikkert give pote.

Tænk over dig selv som lederskikkelse

Et godt sted at starte er at kigge lidt indad og overveje dig selv som leder og din egen rolle som lederskikkelse i gruppen. Er du typen der skaber en god og konstruktiv stemning, eller er folk akavede og nervøse omkring dig?

En dygtig moderne leder kan rumme at være på bølgelængde med sine underordnede, uden samtidig at miste sin autoritet på den konto. Det er en svær balancegang, men samtidig én, som du gør klogt af at forsøge at implementere i din daglige ledelse.