Sådan indretter du dit iværksætter hjemmekontor

iværksætterkontor

Skal du have et kontor hjemme? Der er efterhånden rigtig mange, der arbejder hjemmefra. Enten fordi man tager arbejdet med hjem og færdiggør det derhjemme efter fyraften, eller fordi man simpelthen laver alt sit arbejde hjemmefra. Dette kan især mange iværksættere nikke genkende til. Men hvordan skal sådan et hjemmekontor se ud? Og hvilke elementer bidrager til et bedre arbejdsmiljø?

Det mest optimale er, at du har et separat kontor, hvor du har dine arbejdsredskaber og papirer. Det er nemlig en rigtig god ting, hvis du kan lukke døren til kontoret og dermed have fri, selvom du er på din arbejdsplads derhjemme i fritiden. Har du ikke et rum, der kan benyttes som kontor, så kan det selvfølgelig også lade sig gøre at have arbejdsstationen inde i stuen. Der er dog mange fordele ved at have et decideret hjemmekontor, så dette er at foretrække, hvis det er muligt.

Når du skal indrette dit hjemmekontor, er der flere ting, du bør overveje:

  • Typen af kontorbord
  • Typen af kontorstol
  • Farverne på væggene
  • Dekorative detaljer

Du skal have fundet dig et kontorbord, som du synes om, og som passer til dine behov. Hvor langt skal det være, og hvor bredt skal det være? Skal der være plads til en eller to computere samt eventuelt noget ekstra plads? Skal det indeholde opbevaringsplads i form af hylder eller skuffer?

Du skal også tænke på din højde samt arbejdsstilling. Det er meget vigtigt, at du vælger et bord, der passer til din højde, så du skåner ryggen for at sidde i en forkert arbejdsstilling. Og så er der selvfølgelig det designmæssige.

Når det kommer til kontorstolen, er det ligesom bordet meget vigtigt, at den passer til din højde. En god kontorstol giver rigtig god rygstøtte og eventuelt nakkestøtte. De såkaldte gamer-stole er designet med komfort og støtte for øjet, da gamere ofte sidder der mange timer om dagen. Disse kunne derfor være et godt bud på en kontorstol, som du kan sidde på i mange timer uden at få ondt i ryggen. Det er en rigtig god idé at afprøve flere forskellige kontorstole, så du får en idé om, hvad der passer dig bedst.

Lyse og inspirerende omgivelser

Farverne i rummet har faktisk en del at sige. Lyse, afdæmpede farver bidrager til et harmonisk rum, hvor du kan finde ro til at lade kreativiteten og tankerne flyve derudaf. Det kunne eksempelvis være en meget afdæmpet, støvet lysegrøn farve på væggene, kombineret med nogle flotte blomster og et par billeder. Indret hjemmekontoret, så det passer helt perfekt til dine behov.

Læs flere iværksætter nyheder her.