Skab et godt kollega sammenhold med sjove aktiviteter

Kollegaer har det sjovt sammen

Har du og dine kolleger brug for at blive rystet sammen? Det er ikke en selvfølge, at man bliver gode venner, bare fordi man arbejder sammen. Det kræver, at man yder en indsats, hvis man vil have et godt forhold til sine kolleger. Derfor er det en super god ide at lave nogle sjove arrangementer eller teambuilding aktiviteter i ny og næ, hvis man ønsker et bedre sammenhold på arbejdspladsen. For hvis man har det godt med sine kolleger, vil arbejdspladsen også være et meget bedre sted at være. Så prøv jer af med nogle sjove, anderledes og slet ikke arbejdsrelaterede aktiviteter som eksempelvis escape room.

Derfor er det vigtigt at ses med kollegerne uden for arbejdstiderne

Selvom det “bare” er et arbejde, bruger man alligevel en kæmpe del af sin dag der. Det kan faktisk være en kæmpe fordel at have et godt forhold til sine kolleger, hvis man vil gøre de mange timer på arbejdet mere overskuelige. Hvis du har et godt forhold til dine kolleger, og måske endda er gode venner med dem, vil de lange arbejdsdage ikke virke nær så pressede, og du har altid nogen, du kan snakke med, hvis der er noget, der går dig på. Det skaber et tryggere arbejdsmiljø, hvis der er god kemi blandt kollegerne. Derfor bør du og din arbejdsplads bestemt tage initiativ til at lave nogle sjove aktiviteter sammen uden for arbejdet, så I kan styrke sammenholdet.

Prøv teambuilding og styrk sammenholdet

Noget I kan plotte ind som et obligatorisk element er eksempelvis en teambuilding aktivitet. Det er en aktivitet i en gang imellem kan prøve af, især hvis I mærker, at teamet har brug for at få styrket sammenholdet og blive rystet sammen. Teambuilding kan være mange ting, men i bund grund skal det være en form for aktivitet, som får hele arbejdspladsen til at arbejde sammen om noget fælles. Det kan eksempelvis være en opgaveløsning, som kræver, at alle skal arbejde sammen. Det vil ofte være en god ide at vælge en teambuilding aktivitet, som ikke har noget med arbejde at gøre. Sådan virker det bedst.

En oplevelsesdag i escape room

Et godt bud på en teambuilding aktivitet kunne eksempelvis være en tur i escape room. Det vil formentlig ikke minde om arbejdspladsen og de daglige gøremål og fungerer derfor perfekt som en teambuilding aktivitet. Det der er godt ved escape room er, at I skal arbejde sammen på en helt anden måde, end I er vant til. Det vil udfordre mange, I vil se nye sider af hinanden og derudover er der måske nogen, som vil få en anden rolle i gruppen, end de er vant til, hvilket er rigtig sundt at prøve. I escape room arbejder I sammen om at finde en løsning, hvilket i den grad vil ryste jer sammen som team. Så en teambuilding aktivitet som denne, vil bestemt være god, hvis kollega sammenholdet skal styrkes.