Styrk sammenholdet på arbejdspladsen med en vild oplevelse

teambuilding

Vi mennesker er sociale skabninger, der gerne skal trives godt i vores omgivelser, for at kunne yde vores ypperste. Dette gælder specielt på arbejdspladsen, hvor trivsel er blandt de øverste – hvis dét øverste – kriterier, for at vi kan præstere så godt og effektivt som muligt. Derfor har mange arbejdspladser i dag flere sociale arrangementer, for at få kollegaerne tættere på hinanden, og dermed skabe trivsel.

Når vi trives godt, og generelt har det godt socialt, i de omgivelser vi færdes i, er vi mere glade. Ingen kan lide at føle sig udenfor, og når man føler, at man er en del af en større enhed, føler man sig accepteret. Udover at vi bliver mere glade, har vi også nemmere ved at fokusere. Det resulterer i, at vi er villige til at ydere mere for vores arbejdsplads, som vi er så glade for, samtidig som vi bliver mere effektive til vores arbejde.

Alle arrangementer har deres ulemper

Men hvordan skaber man så trivsel på arbejdspladen? Som tidligere nævnt, har mange arbejdspladser diverse sociale arrangementer, så som udflugter, fredagsbarrer, julefrokoster osv. Disse er alle gode arrangementer, men det er ikke altid, at de er lige så sjove for alle. Vi er jo alle forskellige mennesker med forskellige behov.

Når man arrangerer en fest på arbejdspladsen, vil der ofte være nogle, der ikke drikker, og de kan hurtigt føle sig udenfor. Derudover kan der være nogle, som bare ikke er lige så socialt anlagte som andre. Til en julefrokost, eller andre lignende arrangementer, hvor man for det meste sidder ned og snakker, kan det for dem, der er generte, føles svært at være en del af det hele.

Vilde arrangementer

De seneste år er et andet slags arrangement blevet rigtig populært, specielt på arbejdspladser – nemlig arrangementer, der er lidt mere vilde. Det er her man får pulsen op at køre, og adrenalin pumpet ud i kroppen. Det kan være alt fra fodboldturneringer og løbekonkurrencer til djævleræs.

Det sidst nævnte – djævleræs – er meget populært for tiden. Hvis du ikke har set det i fjernsynet, så er det er ræs, hvor man kører i biler igennem udfordringer og forhindringer. Selvom det kan virke lidt vildt, så er det trygt at køre, da sikkerheden altid er i top. Djævleræs er også for både mænd og kvinder, og hvis man ikke føler sig tryg ved at køre selv, kan man også sidde ved siden af den, der kører.

Fordele ved djævleræs

Den største fordel ved et vildt arrangement som djævleræs, er den høje puls og sparket af adrenalin. Det gør, at selv dem, der er lidt generte, vil komme helt op at køre af spænding, og vil have nemmere ved at relatere til de andre. Derudover er det ikke et arrangement, hvor man snakker meget imens man er i gang, eller hvor man drikker.

Derudover er selve ræset en konkurrence, som man kan gøre endnu mere spændende, ved at for eksempel uddele præmier. Konkurrencen vil helt sikkert skabe mange sjove samtaleemner, og den generte, der måske ikke altid siger så meget, vil for eksempel pludselig få mere opmærksomhed for sin flotte kørsel.

Ligesom med alle de andre arrangementer, vil djævleræs nok hellere ikke være noget for alle. Derfor er det en god idé at kombinere det med nogle af de andre arrangementer, så som fredagsbarrer og udflugter. Dermed vil alle på arbejdspladsen have noget at glæde sig til, og alle vil trives bedre til dagligt.

Hvis du synes at djævleræs lyder spændende, og som et arrangement, som ville passe perfekt til din arbejdsplads, så kan du læse mere om det her.