Vil du spare penge på dine forsikringer, så kan du på Forsikringsportalen få 3 tilbud at vælge imellem

iværksætterkontor

Når du er selvstændig, er det utroligt vigtigt at være godt forsikret. Hvilke forsikringer, du har brug for afhænger bl.a. af, om du har medarbejdere ansat, hvilket ansvar du har overfor den bygning, du anvender samt om du har en masse løsøre, der skal forsikres. Men i langt de fleste tilfælde er det vigtigt, at du har styr på dine forsikringer, hvis uheldet skulle være ude.

Disse forsikringer er relevante for dig som selvstændig

Der findes nogle lovpligtige forsikringer, og så findes der frivillige forsikringer, som du med fordel kan vælge at tegne, hvis du ønsker det. Men først og fremmest skal der kigges nærmere på de lovpligtige forsikringer for selvstændige.
Du har pligt til at tegne en arbejdsskadeforsikring, hvis du har en eller flere ansatte. Denne forsikring er nemlig lovpligtig for alle arbejdsgivere, og den skal dække både deltids- og fuldtidsansatte, hvis disse skulle blive udsat for en arbejdsulykke. Men hvad dækker en arbejdsulykke så over?

Når du har en arbejdsskadeforsikring, er du dækket mod fysiske og psykiske personskader hos dine ansatte. Skaden skal være sket på grund af arbejdet, eller være forårsaget grundet de arbejdsvilkår, der arbejdes under. Ulykken skal komme til syne senest 5 dage efter en given hændelse, hvis den skal bekræftes som en arbejdsskade.

Har du biler i din virksomhed, er du selvfølgelig også pålagt at tegne ansvarsforsikringer på disse, hvilket jo er obligatorisk for alle biler i Danmark.

De frivillige forsikringer kan være en fordel

Ud over de pålagte forsikringer, er der også nogle forsikringer, du bør tegne, men som ikke er lovpligtige. Hvis dit arbejde består i at rådgive andre kunder, så er en professionel rådgiveransvarsforsikring en rigtig god idé. Tilsvarende kan du tegne en erhvervsrejseforsikring, hvis du rejser meget i forbindelse med arbejdet.

En af de allervigtigste forsikringer dog nok en netbanksforsikring til din erhvervs konto. I Danmark er banken nemlig ikke pålagt at dække erhvervs kontoer, men kun private kontoer. Dette betyder, at et eventuelt forsøg på misbrug af din bankkonto ikke medfører nogen erstatning uden denne specifikke forsikring.

Du kan også tegne forsikringer som løsøreforsikringer, der dækker dit inventar eller en sundhedsforsikring kombineret med en sygedriftstabsforsikring, der dækker din tabte arbejdsfortjeneste i tilfælde af længere tids sygemelding.

Sørg for at få gode men billige forsikringer

Når du har fundet frem til hvilke forsikringer, du ønsker at tegne, så er det tid til at få dem bestilt. På nettet kan du få gode tilbud på en lang række forsikringer. Det er primært private forsikringer, der her rådføres om, men hvis du er selvstændig er din private og erhvervsmæssige økonomi måske ikke langt fra hinanden. Finder du et billigt forsikringsselskab til dine private forsikringer, er det formentlig også nemmere at kontakte selvsamme firma og få gode priser på dine erhvervsforsikringer.

Læs mere på https://www.forsikringsportalen.dk/forsikringstilbud/.